Εντυπωσιακή αύξηση κρατήσεων κατά 47% για τις θερινές διακοπές του 2024 καταγράφει μέχρι τώρα η DER Touristik, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ η αύξηση στους αριθμούς πελατών είναι 33%.

«Βλέπουμε ότι η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται. Τα ταξίδια θα παραμείνουν προτεραιότητα το 2024», δήλωσε ο Ingo Burmester, επικεφαλής της DER Touristik Central Europe. Επιπλέον, είπε, συνεχίζεται η τάση για ταξίδια υψηλότερης ποιότητας και η ανάπτυξη σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων. Ταυτόχρονα, τόνισε ο κ.Burmester. Βλέπουμε μια «επιστροφή στις έγκαιρες κρατήσεις». Οι ταξιδιώτες εξασφαλίζουν έτσι εκπτώσεις «έως και 60%».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης, οι τιμές για τις θερινές διακοπές είναι αυξημένες "στο μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό". Όπως ανέφερε, οι πελάτες επιλέγουν προορισμούς με ιδιαίτερα καλή σχέση τιμής-απόδοσης. Αυτό φαίνεται, για παράδειγμα, στη «θετική ανάπτυξη κρατήσεων» σε χώρες όπως η Τουρκία και η Τυνησία.

Μια άλλη τάση στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές είναι γίνονται ολοένα και πιο εξατομικευμένες. Σύμφωνα με τον Ingo Burmester, διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για εκδρομές, δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και για ταξίδια στις σκανδιναβικές χώρες. Όπως είπε, η DER Touristik ανταποκρίνεται σε αυτές τις τάσεις με αυξανόμενη προσφορά στις κατηγορίες υψηλής ζήτησης. Παράλληλα, θα προσθέσει υπηρεσίες και «αυθεντικές εμπειρίες περιηγήσεων».