Σήμερα συμπληρώνονται 113 χρόνια από τον πρώτο αγώνα στο Old Trafford. Ήταν19 Φεβρουαρίου 1910, όταν το περίφημο στάδιο, ένας από τους διάσημους και εντυπωσιακούς χώρους στον παγκόσμιο αθλητισμό, φιλοξένησε το πρώτο του παιχνίδι ενάντια στη Λίβερπουλ, που κατέληξε σε ήττα (3-4) για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έκτοτε ακολούθησαν ιδιαίτερες στιγμές γεμάτες Ιστορία, αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, διεθνείς αναμετρήσεις, τελικοί του αγγλικού Κυπέλλου, ο τελικός του UEFA Champions League, καθώς και πολλές άλλες μη ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπως ματς πυγμαχίας και συναυλίες με ροκ, έγιναν εκεί. Στο Old Trafford, που ψηφίστηκε το καλύτερο στην Premier League το 2019.
 
Το σπίτι των «κόκκινων διαβόλων», μετά τη μετακίνησή τους από την Bank Street στο ανατολικό Μάντσεστερ το 1910, που «άλλαξε» μόνο προσωρινά (έως το 1949) λόγω της «μετακόμισης» στο Maine Road (μοιραζόταν την ίδια έδρα με την Μάντσεστερ Σίτι) εξαιτίας καταστροφών από βόμβες που υπέστη στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η μοναδική γοητεία στο «θέατρο των ονείρων» συνεχίζει να εξελίσσεται. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ιστοσελίδα της, ότι έχουν γίνει επενδύσεις ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών στερλινών από το 2005.

Σημαντικές βελτιώσεις έγιναν στις προσβάσιμες εγκαταστάσεις ως μέρος ενός στόχου που επιτρέπει σε περισσότερους φιλάθλους με ειδικές ανάγκες να παρευρίσκονται σε αγώνες. Μέτρα ασφαλείας, η ανακαίνιση φιλοξενίας, οι βελτιωμένες εγκαταστάσεις των μέσων ενημέρωσης, οι αναβαθμίσεις στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και ένα νέο δωμάτιο VAR αποτέλεσαν επίσης μέρος της ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε επίσης στη δημιουργία ασφαλών χώρων στο Old Trafford, προχωρώντας στην εγκατάσταση μπαρών ασφαλείας, που επιτρέπουν να παρακολουθεί κάποιος όρθιος το παιχνίδι, αφήνοντας αρκετό χώρο, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.