Χιλιάδες αγρότες από την Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα συγκεντρώνονται από το πρωί με τα τρακτέρ τους μπροστά από την ΔΕΘ και την έκθεση Agrotica για το μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει στις 12 το μεσημέρι.

Οι αγρότες θα διαδηλώσουν μπροστά στην Έκθεση όπου διεξάγεται η Agrotica, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ στο συλλαλητήριο συμμετέχουν κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι.

Λεωφορεία και ΙΧ, το ένα μετά το άλλο φθάνουν γεμάτα αγανακτισμένους αγρότες που θα συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ανικανοποίητοι από τα νέα μέτρα και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ενώ διαμηνύουν ότι  «ο αγώνας τώρα ξεκινάει».

Σύμφωνα με το Thesstoday, οι αγρότες αποβιβάζονται  σε δυο πύλες και θα κατευθυνθούν πεζοί στο μπλόκο που έχει στηθεί εδώ και μέρες στην νότια πύλη της ΔΕΘ.

Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία.

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.