Στην πρόταση του πρωθυπουργού « να κοστολογηθούν τα προγράμματα των κομμάτων από ένα επίσημο φορέα, είτε αυτός είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είτε η Τράπεζα της Ελλάδος», όπως την διατύπωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος για να την συμπληρώσει και να την επεκτείνει και στη νέα κοινοβουλευητική περίοδο.

«Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα. Γι' αυτό το λόγο προσκαλούμε και προκαλούμε να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα:

1) να στείλουμε άμεσα όλα τα κόμματα, τα οικονομικά μας προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς, το ΓΛΚ, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος. Εμείς έχουμε ήδη κοστολογήσει το δικό μας οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δις ευρώ, σωρευτικά στην τετραετία, με στοιχεία του ΓΛΚ υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.

2) να υπερψηφίσουμε στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.

Θα ανταποκριθούν;» αναφέρει σε δήλωση του ο Υπουργός Επικρατείας, 'Ακης Σκέρτσος