Το Αμοργιανό Φεστιβάλ 2024 που έγινε το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος , 22-24 Ιουνίου, υπό την οργανωτική πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Αμοργού,και την υποστήριξη (συνδιοργάνωση) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , του Δήμου Αμοργού και του Δήμου Τρίπολης, περιελάμβανε 4 συνολικά θεματικές παραστάσεις-συναυλίες με έντεχνη Ελληνική μουσική, παραδοσιακούς χορούς και λαογραφικά δρώμενα

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσιάσε ένα δίωρο μουσικοφιλολογικό πρόγραμμα-συναυλία με τίτλο «Μελωδικές Διαδρομές στου Φεγγαριού τους Χιονισμένους Κάμπους», που περιελάμβανε επιλογή τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών, σε πολυφωνική διασκευή, βασισμένα σε στίχους που έγραψαν προσωπικότητες της Ελληνικής Ποίησης για τη ίδια τη ζωή, για το θέατρο, τον κινηματογράφο και συμπεριλαμβάνονται σε δισκογραφικές συλλογές που σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες και μένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου για να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Τα κείμενα επιμελήθηκε και παρουσίασε η φιλόλογος Βασιλική Γιαννοπούλου και τη μετάφρασή τους στα Αγγλικά η Καλυψώ Δελή. Τη μουσική διδασκαλία και διεύθυνση είχε η μαέστρος Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης με το αστείρευτο κέφι των μελών του και την υψηλή τεχνογνωσία στα λαογραφικά μας έθιμα, παρουσίασε ένα πρόγραμμα Παραδοσιακών Χορών, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αρκαδία, στο θερινό ηλιοστάσιο και στον θερισμό, που συμπλήρωναν δρώμενα της εορτής του Αη’ Γιάννη του Κλήδονα, ή Φανιστή ή Ριζικάρη.

Οι παραστάσεις έγιναν στο Λιμάνι των Καταπόλων και στην Πλατεία της Αιγιάλης.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 όλοι παρευρέθηκαν στην Αγία Τριάδα στη Λαγκάδα στον εσπερινό, όπου ο Χορευτικός Όμιλος έδωσε ένα ιδιαίτερο χρώμα με τις παραδοσιακές φορεσιές εντυπωσιάζοντας τους προσκυνητές.

Το τριήμερο όμως, εκτός από τις παραστάσεις στις οποίες και τα δύο πολιτιστικά σωματεία της Τρίπολης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αποσπώντας όχι μόνο το χειροκρότημα αλλά και την αγάπη των θεατών-ακροατών, περιελάμβανε και αναψυχή των μελών της αποστολής, όπου απαραίτητα συστατικά ήταν τα τραγούδια και οι χοροί και φυσικά οι χαρές της καταγάλανης θάλασσας του νησιού και οι γαστρονομικές απολαύσεις .

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους επισκέπτες από την Κρήτη, τον Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης, την Χορωδία Ορφέα Τρίπολης και τους Χορηγούς του νησιού μας.

Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αμοργού για την βοήθειά της καθώς και το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την άψογη συνεργασία.

Ευχαριστούμε το χορευτικό σχήμα του κ Οικονομίδη που χόρεψε στα Κατάπολα.

Ευχαριστούμε την δημοσιογράφο κ Βάλια Αμπατζή για την βοήθειά της.

Ευχαριστούμε τον Μέγα Χορηγό την Blue Star ferries

Το Αμοργιανό φεστιβάλ ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Αμοργού και του Δήμου Τρίπολης.

Υπο την Αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και της Internatonal ActionArt.