Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση της αναφέρεται στην τιμωρία που της επιβλήθηκε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από το Πειθαρχικό Όργανό της Super League και τονίζει ότι «πρόκειται για μία άδικη και απολύτως εσφαλμένη απόφαση, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα καταπέσει στο δεύτερο βαθμό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ναρκοθετηθεί το πρωτάθλημα».

Οι ερυθρόλευκοι που τιμωρήθηκαν με μηδενισμό στο ματς με το τριφύλλι, μείον έναν βαθμό στο πρωτάθλημα και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών ξεκαθαρίζουν με επίσημη θέση τους πως οι Πειραιώτες βρίσκονται ενώπιον μιας καλά οργανωμένης προσπάθειας αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος».

Ακόμα η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογραμμίζει ότι «θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την δικαίωσή της», σχετικά με την άδικη απόφαση να τιμωρηθούν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια ενώπιον μιας καλά οργανωμένης προσπάθειας αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Περισσότεροι του ενός παράγοντες συνετέλεσαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους στο να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με μια άδικη και απολύτως εσφαλμένη απόφαση, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα καταπέσει στο δεύτερο βαθμό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ναρκοθετηθεί το πρωτάθλημα.

Οι φίλαθλοί μας να γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την δικαίωσή του, χωρίς να παραλείψει να έχουν νόμιμες συνέπειες όσοι εσκεμμένα συνέβαλαν στην διαμόρφωση μιας ψευδούς εικόνας εις βάρος του Συλλόγου.

Και να είναι βέβαιοι ότι και από αυτή τη δοκιμασία η ομάδα θα βγει πιο δυνατή και ακόμα πιο αποφασισμένη για την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος της ιστορίας της».