Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα ώστε να κρατήσουν το νησί μας καθαρό. Για να διατηρείται ωστόσο καθαρό, σημαντικό ρόλο αναμφίβολα έχουν και οι πολίτες.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση των ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα, συσκευές, είδη υγιεινής, κλαδιά, κτλ) σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και δίπλα σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αυστηρά χρηματικά πρόστιμα σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας.

Σε περίπτωση που κάποιος συνδημότης μας έχει απόβλητα προς απόρριψη, μπορεί να επικοινωνήσει :

Α) Με το γραφείο κίνησης της υπηρεσίας καθαριότητας στο τηλέφωνο 2284024059 ή στο email: apothiki@paros.gr και να έρχεται σε συνεννόηση για τον προγραμματισμό (τόπο και χρόνο) της αποκομιδής.

-για ΑΗΗΕ (ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες)

-για  Ογκώδη Απόβλητα, Στρώματα, κ.α.

-για  Ρούχα, Υφάσματα, Υποδήματα, κ.α.

Β) Με ιδιωτικές μονάδες στα παρακάτω τηλέφωνα:

-για ΑΕΚΚ (απόβλητα εκσκαφών κατασκευών, κατεδαφίσεων)    τηλ. 22840 80180, 22840 42798

-για ΒΑ (βιολογικά απόβλητα από κήπους και πάρκα, κ.α.)          τηλ. 22840 22235, 22840 80180

Γ) Με ιδιώτες μεταφορείς δημοσίας χρήσεως για να μεταφερθούν τα σχετικά υλικά.

Καλούμε όλους τους κατοίκους να πράξουν τα αυτονόητα και να στηρίξουν το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, έχουν κύρια καθήκοντα την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων και όχι την περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων.

Δυστυχώς από τα τέλη Φεβρουαρίου, ο Δήμος Πάρου, λόγω συνταξιοδότησης ενός οδηγού μηχανήματος έργου,  διαθέτει πλέον μόνο έναν οδηγό  (χειριστή μηχανήματος έργου) . Όταν λοιπόν το μηχάνημα βρίσκεται σε μια περιοχή της Πάρου, δεν μπορεί συγχρόνως να βρίσκεται και στα υπόλοιπα μέρη του νησιού όπου ασυνείδητοι μεταφέρουν τα μπάζα τους και τα υπόλοιπα ογκώδη αντικείμενά τους δίπλα στους κάδους των απορριμμάτων.

Σας ενημερώνουμε ακόμη, ότι για τα ογκώδη απορρίμματα υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για επιλογή αναδόχου.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία και αναβάθμιση της αισθητικής του νησιού μας, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γιατί η καθαριότητα της Πάρου είναι υπόθεση όλων μας!