Σε πρωτοφανή προσπάθεια εκμετάλλευσης της τραγωδίας με το ναύαγιο στην Πύλο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, συνεπικουρούμενος από ευρωβουλευτές της Αριστερά, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, ανάμεσα στους οποίους οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, φωτογραφήθηκε κρατώντας αφίσες με το μήνυμα «όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία».

Κατά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος στο παρελθόν, πάντως, έχει εκμεταλλευτεί μετανάστες για να αυξήσει την περιουσία του με τα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας,  η τραγωδία με τους 78 νεκρούς ανοιχτά της Πύλου που έγινε σε διεθνή ύδατα «εκθέτει   την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους».

Δείτε το πρώτο Tweet στο οποίο κατηγορεί την Ελλάδα

papadimoulis-palaio

Δέκα λεπτά αργότερα, πάντως, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αντιλαμβανόμενος τη γκάφα που έκανε επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ελλάδα για όσα συνέβησαν ανοιχτά της Πύλου, άλλαξε το tweet και  έγραψε για το πολύνεκρο ναυάγιο ότι «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη & δυνατότητα για τη διάσωσή τους»

Δείτε το δεύτερο tweet στο οποίο άλλαξε τη διατύπωση

papadimoulis-palaio2

Παύλος Μαρινάκης: Παπαδημούλης και ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας

Με δήλωσή του, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης τονίζει ότι «ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας».
Όπως υπογραμμίζει: «Την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό "ευθύνες στη διάσωση"».

Και καταλήγει: «Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες. Τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά».