Στη Νάξο, όπου απόψε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διοργανώνει θεματική εκδήλωση με θέμα «Εθνικό Σύστημα Υγείας-Προτεραιότητα για τα νησιά μας», που είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης, που «δυστυχώς αποτελούν κοινό τόπο στις δομές υγείας στη νησιωτική χώρα».

«Για εμάς είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας για τον νησιωτικό πληθυσμό της πατρίδας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τόνισε:

« Για εμάς είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Γι΄ αυτό, σήμερα εδώ από τη Νάξο, τιμώντας τη μνήμη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, ανοίγουμε τον διάλογο για το πώς θα αναγεννηθεί το ΕΣΥ σε όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα στα νησιά μας. Εκεί όπου κάθε καλοκαίρι έρχονται εκατομμύρια ταξιδιώτες. Εκεί όπου τον χειμώνα υπάρχουν δύσκολες συνθήκες για τους μόνιμους κατοίκους».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ακόμη ότι «είναι χρέος -και αποτελεί συμβόλαιο με τους πολίτες- το ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα καταφέρει να το αναγεννήσει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Επισήμανε ότι χρειάζονται για τα μεγάλα νησιά νοσοκομειακές μονάδες, οι οποίες θα είναι πλήρως αναβαθμισμένες με ιατρικό προσωπικό. Προσέθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν θεσμικά και οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς μας και βέβαια, πρόβλεψη επιδόματος στέγασης. «Κέντρα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα μεσαία νησιά και περιφερειακά ιατρεία με μόνιμο γιατρό στα πολύ μικρά νησιά».