Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου, όπως αναφέρεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι πρώτος επιλαχών θα είναι ο Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης πρόκειται να σχολιάσει την κίνηση Ανδρουλάκη σήμερα Σάββατο, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του, αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση ελάχιστα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του κόμματος.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ  σημείωσε στην Α' Θεσσαλονίκης μία από τις χειρότερες επιδόσεις του πανελλαδικά - 7,94% - και εξέλεξε τον Χάρη Καστανίδη. Προκειμένου να προλάβουν τις αντιδράσεις, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα είναι υποχρεωτικά υποψήφιος και στις εκλογές του Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Καστανίδης απλώς θα δεν ορκιστεί βουλευτής την Κυριακή, στη Βουλή της «μίας ημέρας».

Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος και στο νομό Ηρακλείου, που ήταν ο μοναδικός στον οποίον το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε δύο βουλευτές. Ωστόσο,  επειδή η Χαριλάου Τρικούπη έχει μεγάλες προσδοκίες για τις δεύτερες εκλογές στην Κρήτη, αλλά και επειδή κρίθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάδου στη βόρεια Ελλάδα, επιλέχθηκε να αναλάβει την μοναδική έδρα του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.  Στο Ηράκλειο Κρήτης, εκτός της κ. Βατσινά που κατατάσσεται πρώτη, τη δεύτερη έδρα θα πάρει ο Φραγκίσκος Παρασύρης. Επίσης, στο Νότιο Τομέα τη έδρα καταλαμβάνει ο Παύλος Χρηστιδης.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.