"Όταν συνομιλείς με τον απερχόμενο δήμαρχο Πάρου, μάταια ψάχνεις ψήγματα αλήθειας στα λόγια του.

Συνεχίζει αυτό που ως προσφιλή τακτική του  έκανε σε όλη του τη θητεία – πολιτική με ψεύδη – εξαπατώντας τον κόσμο και αδυνατώντας να σταθεί σε οποιαδήποτε συζήτηση που γίνεται στη βάση της αλήθειας και των γεγονότων, διανθίζοντας πάντα τα ψεύδη του με χαρακτηρισμούς που δείχνουν και το πολιτικό του ήθος.

Ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης το 2020, για να βάλει τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτο για δεκαετίες σε βάρος των νησιών μας, είναι ο φορέας που ο απερχόμενος δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος πολέμησε με νύχια και με δόντια.

Διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωσή του, διαπιστώνω ότι αυτό το έκανε μάλλον επειδή φοβόταν την αποκάλυψη των «έργων» του, όταν ο ΦΟΔΣΑ θα αναλάμβανε να βάλει τέλος σε χρόνιες καταστάσεις ντροπής.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, έχω να πω στον λαό της Πάρου και όχι στον απερχόμενο δήμαρχο, ότι το 2021 που ανέλαβε δράση ο ΦΟΔΣΑ , ο δήμαρχος Πάρου παρέδωσε ένα κύτταρο κορεσμένο χωρίς χρόνο ζωής και με διαλυμένες υποδομές.

Παρέδωσε μια κατάσταση που ντρόπιαζε την Πάρο. Δεν παρέδωσε Τεχνικά Δελτία, δεν παρέδωσε Τεύχη Δημοπράτησης. Δεν είχε καταθέσει καν επίσημο αίτημα χρηματοδότησης για τις νέες υποδομές.

Όλα αυτά τα έκανε ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος επικαιροποίησε τις μελέτες και τις κατέθεσε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, στο οποίο και εγκρίθηκε χρηματοδότηση άνω των 7 εκατ. €, που από μέρα σε μέρα θα αναρτηθεί, προκειμένου να αποκτήσει το νησί τις υποδομές που αξίζει.

Ως απερχόμενος δήμαρχος ο Μάρκος Κωβαίος, δεν μπορεί πια να κοροϊδεύει τους πάντες και πρωτίστως να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, διότι , πολύ απλά, όλοι τον έχουν πάρει πια είδηση".