Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 2ο τελικό της καριέρας του σε τελικό Grand Slam, λύγισε και πάλι από τον φοβερό και τρομερό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος χωρίς να χρειαστεί το... δράμα του 2021 (όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0 στον τελικό του Roland Garros και επικράτησε με 3-2) έδειξε και πάλι γιατί συγκαταλέγεται στους G.O.A.T's του αθλήματος παίζοντας με απίστευτη σταθερότητα από τον πρώτο έως τον τελευταίο πόντο του αγώνα.

"The King of Melbourne Park is back."@DjokerNole#AusOpen#AO2023 pic.twitter.com/HdqOZQDPSy

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Κι αν υπήρχε ένα στοιχείο που έκανε σήμερα τη διαφορά ήταν οι απίστευτες άμυνες που έβγαλε ο Τζόκοβιτς ειδικά σε καθοριστικούς για την εξέλιξη του αγώνα πόντους. Σε πόντους που έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, αλλά ο Σέρβος με έναν απίθανο τρόπο τέντωνε το κορμί του, έβρισκε το μπαλάκι και έμενε ζωντανός γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του.

These reactions 🥹

Priceless. @DjokerNole#AusOpen#AO2023 pic.twitter.com/GKMVgcMlgf

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Γι' αυτό όμως έφτασε στα 22 Grand Slam, γι' αυτό ήταν για 7 χρόνια στο Νο1 και γι' αυτό επέστρεψε από σήμερα ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1619665694811099138
Λένε πως η αξία του νικητή δίνει δόξα στον ηττημένο, ωστόσο ισχύει και το αντίστροφο. Κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με εξαίρεση ίσως το πρώτο σετ όπου μπήκε λίγο μουδιασμένα, ήταν πραγματικά ένας σπουδαίος αντίπαλος, αποδεικνύοντας πως βρέθηκε πανάξια στον τελικό, αλλά οι λεπτομέρειες που εν τέλει κάνουν τη διαφορά σ' αυτό το επίπεδο, ήταν με τον Σέρβο.

Ο Τζόκοβιτς με τη σημερινή του νίκη έφτασε στις 10 κατακτήσεις στο Australian Open (επίδοση που δύσκολα θα φτάσει κάποιος άλλος), έπιασε τον Ναδάλ στα 22 Grand Slam και είναι ξανά στο Νο1 του κόσμου. Κι όλα αυτά συνέβησαν ένα χρόνο μετά την απίστευτη περιπέτεια που έζησε στη Μελβούρνη (κυρίως λόγω της δική του ευθύνης) που οδήγησε στην απέλαση του από τη χώρα.

Ο Στέφανος από την πλευρά του επιστρέφει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο για να ξεπεράσει αυτήν την ήττα, που ήταν η 10η συνεχόμενη από τον Σέρβο και η πρώτη που γνώρισε μέσα στο 2023... Ωστόσο ο μόνος δρόμος για την δικαίωση του, είναι να συνεχίσει όπως ακριβώς ξεκίνησε τη σεζόν στα κορτ της Αυστραλίας...

For a 10th time 🙌@DjokerNole#AusOpen#AO2023 pic.twitter.com/RnTkFObQZz

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023
15 years after his first Grand Slam triumph, it still means so much to @DjokerNole 🏆#AusOpen#AO2023 pic.twitter.com/1To4eWIJIJ

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023
🏆 🏆 🏆 🏆 🏆 CHAMPION 🏆 🏆 🏆 🏆 🏆@DjokerNole has mastered Melbourne for a TENTH time!@wwos@espn@eurosport@wowowtennis#AusOpen#AO2023 pic.twitter.com/ZThnTrIXdt

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023