Το Ελαφονήσι στην Κρήτη είναι η ομορφότερη παραλία του κόσμου, σύμφωνα με μια νέα, διαδικτυακή έρευνα, η οποία παρουσίασε τις εκατό κορυφαίες παραλίες στον πλανήτη, με τον ελληνικό αυτό προορισμό να ποζάρει στην κορυφή.

Διεξήχθη από το διαδικτυακό καζίνο Betway, συνεκτιμώντας παράγοντες όπως αξιολογήσεις από επισκέπτες, καθαρότητα ακτής αλλά και καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες. Και μπορεί οι απαντήσεις που δίνουν αυτές οι διαδικτυακές έρευνες να βασίζονται, σε μεγάλο βαθμό, σε υποκειμενικά στοιχεία, ωστόσο όσοι έχουμε επισκεφτεί το Ελαφονήσι θα συμφωνούσαμε ότι είναι μια πανέμορφη παραλία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δόθηκε στη δημοσιότητα, χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν σε αυτή τη γωνιά της Κρήτης κάθε χρόνο, όπου η μέση θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες είναι 30,4 βαθμοί Κελσίου και οι βροχερές μέρες τον Αύγουστο, μηδενικές.

Η travel blogger Hayley Warren σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ως εξής: «Είτε είναι φοίνικες και τιρκουάζ νερά είτε ένα άγριο ηφαιστειογενές τοπίο αυτό που αναζητάτε, στη λίστα υπάρχει μία παραλία για κάθε τύπο διακοπών. Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το Ελαφονήσι βρέθηκε στην κορυφή: με την εκπληκτική ροζ άμμο του και το μοναδικό τοπίο του, όχι απλά είναι είναι όμορφο αλλά προσφέρει κάτι παραπάνω από έναν τυπικό προορισμό διακοπών».

Ελαφονήσι, Κρήτη, Ελλάδα

Turquoise Bay, Αυστραλία

Four Mile Beach, Αυστραλία

Oludeniz Beach, Τουρκία

Whitehaven Beach, Αυστραλία

Horseshoe Bay, Βερμούδες

Venice Beach, ΗΠΑ

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη, Ελλάδα

Durdle Door, Βρετανία

Kaputas Beach, Τουρκία

Παραλία Αγίου Παύλου, Ρόδος, Ελλάδα

Kelingking Beach, Ινδονησία

La Concha, Ισπανία

Diani Beach, Κένυα

Camps Bay, Νότια Αφρική

Railay Beach, Ταϊλάνδη

Beit Yanai, Ισραήλ

Arashi Beach, Αρούμπα

Εγκρεμνοί, Λευκάδα, Ελλάδα

Hout Bay, Νότια Αφρική