Είμαστε φίλοι του ιστορικού μοναστηριού και στηρίζουμε την όποια προσπάθεια επισκευής και συντήρησής του. Είναι μέρος της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έχουμε χρέος, εμείς οι τωρινοί, να το κρατήσουμε ζωντανό και λειτουργικό, σεβόμενοι την ιστορία του, που χρονολογείται από την εποχή των Μαυρογένηδων.

Πάνω από 200 χρόνια λειτούργησε αδιαλείπτως  ως γυναικείο μοναστήρι και στην ακμή του η συνοδεία των μοναζουσών υπερέβαινε τις 50 για να μείνει στις μέρες μας χωρίς την παρουσία έστω και μιας μοναχής.

Μοναδικός κάτοικος της Ι. Μονής ο θαυματουργός Άγιος της Πάρου, ο προστάτης του νησιού μας, ο Παππούλης μας, το άγρυπνο μάτι, ο ζωντανός Άγιος Αρσένιος που νυχθημερόν παρακαλεί τον Κύριο των Δυνάμεων υπέρ ημών.

Ο Μητροπολίτης μας δεν έμεινε αδιάφορος μπροστά στη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε. Με εντολή του οι δύο ασθενούσες και ανήμπορες μοναχές περιθάλπονται στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο του νησιού μας, ενώ ταυτόχρονα διόρισε διαχειριστική Επιτροπή της Ι. Μονής, αποτελούμενη από τους ιερείς Αρσένιο Μελισσιανό, Χρήστο Πετρόπουλο και Νικόλαο Σκαλίμη.

Επίσης με απόφαση του Μητροπολίτη μας, η Ιερά Μονή θα παραμένει καθημερινά ανοικτή στους πιστούς από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, κάθε Κυριακή και τις μεγάλες εορτές θα τελείται Θεία Λειτουργία και κάθε Παρασκευή στις 5 το απόγευμα Εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Αρσένιο.

Ευχή όλων μας να ευοδωθούν οι προσπάθειες του Μητροπολίτη μας και να βρεθεί σύντομα συνοδεία μοναζουσών, που θα εγκαταβιώσει στην Ιερά Μονή.

Δείτε την ιστοσελίδα των "Φίλων Μονής Χριστού Δάσους" στον παρακάτω σύνδεσμο:

filoiagiouarseniou.blogspot.com