Το χειρότερο καλοκαίρι από τότε που συλλέγονται στοιχεία  είναι το φετινό σ' ότι αφορά τις συνθήκες κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών , δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξη τύπου , χαρακτήρισε  " εξαιρετικά κρίσιμη" την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. Η ανταπόκριση των δυνάμεων πυρόσβεσης όταν εκδηλώθηκε χθες η πυρκαγιά , υπήρξε άμεση , με ρίψεις νερού από εναέρια μέσα εντός 5 λεπτών, πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι μόνο το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν 209 δασικές πυρκαγιές και αναφερόμενος στο μεγάλο μέτωπο του Έβρου που δημιουργήθηκε από 15 παράλληλες εστίες  είπε ότι από ειδικά κλιμάκια  των συναρμόδιων Αρχών ( ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικής) διερευνώνται τα  αίτια.

«Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη», είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. «Μέσα σε πέντε λεπτά έφτασαν τα πρώτα εναέρια μέσα στη φωτιά στην Πάρνηθα», ανέφερε.

«Έχοντας επίγνωση της κλιματικής αλλαγής αναβαθμίσαμε σημαντικά τηνΠολιτική Προστασία. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Χρειαζόμαστε να κάνουμε και άλλα βήματα για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.