Με νάρθηκα στη μύτη και αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης, που ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους στα Εξάρχεια, έφυγε από τον Ευαγγελισμό από την πίσω πόρτα, προκειμένου να αποφύγει κάμερες και δημοσιογράφους.


«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι μία χαρά. Σιδεροκέφαλος. Έχει ήδη φύγει. Θα τα πούμε όλα αύριο. Προς το παρόν σας παραπέμπω στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος» αρκέστηκε να δηλώσει ο Κλέων Γρηγοριάδης, βουλευτής του ΜέΡΑ 25, που έσπευσε στο νοσοκομείο για να σταθεί στο πλευρό του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν και άλλα πολιτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Στάθης Λεουτσάκος.

Πως έγινε η επίθεση

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δειπνούσε στο γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων "Γιάντες", με τη σύζυγό του Δανάη και τη συντονιστική επιτροπή του DIEM25, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων που περνούσε απ' έξω άρχισε να τον βρίζει, φωνάζοντάς του «έλα έξω εσύ που ψήφισες Μνημόνια».

Οι ίδιοι μπήκαν στο εστιατόριο και για να μην συνεχιστεί η ένταση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βγήκε έξω. Τότε του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση πρωτοστάτησαν τέσσερα άτομα, ενώ ένας εξ αυτών βιντεοσκοπούσε το περιστατικό. Μάλιστα, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε με δύναμη και πάλι στο πρόσωπο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μπουνιά στο πρόσωπό του ήταν με σιδερογροθιά.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία και πήγε πεζός με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένη μύτη, ενώ έχει κακώσεις και μώλωπες σε άλλα μέρη του σώματός του.