Το Condé Nast Traveler κυκλοφόρησε τη λίστα με τις 19 καλύτερες χώρες στον κόσμο για να επισκεφθείς, καθώς το ταξιδιωτικό έντυπο αποκάλυψε τα αποτελέσματα των ετήσιων Readers’ Choice Awards.

Φέτος συμμετείχαν 526.518 άτομα στην έρευνα, αλλά ποια ψήφισαν όλοι αυτοί οι αναγνώστες ως την καλύτερη χώρα στον κόσμο; Μισό εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο ψήφισαν και ανέδειξαν τις 19 καλύτερες χώρες στον κόσμο για διακοπές, μεταξύ των οποίων 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα με τις travel lovers να αποθεώνουν τη χώρα μας.

Η Ιαπωνία η καλύτερη χώρα στον κόσμο

Για το 2024, ο νικητήριος προορισμός είναι η Ιαπωνία. Το νησιωτικό έθνος ονομάστηκε πρόσφατα ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός μεταξύ των ταξιδιωτών της Gen Z, έτσι αυτό το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη.

Είναι μια χώρα γνωστή για τις ανθισμένες κερασιές, τους χαρακτηριστικούς σιντοϊστικούς ναούς και τις φουτουριστικές πόλεις για να μην αναφέρουμε τις θερμές πηγές, τα βουνά, τις παραλίες και τα χιλιάδες νησιά.

Η χώρα έχει εισαγάγει μάλιστα πρόσφατα, ορισμένα μέτρα για την καλύτερη διαχείριση του τουρισμού, ενώ θα λανσάρει σύντομα και μια ψηφιακή νομαδική βίζα.

Επόμενη στη λίστα είναι η Ιταλία. Είναι μια χώρα γεμάτη από εκθαμβωτικές πόλεις όπως το Μιλάνο, η Ρώμη και η Φλωρεντία αλλά και παραλίες, νησιά και τα ατελείωτα όμορφα μέρη της σε κάθε γωνιά.

Όπως και η Ιαπωνία, η Ιταλία καταβάλλει προσπάθειες για να περιορίσει τον υπερτουρισμό. Μια ιδιαίτερα όμορφη πρωτοβουλία είναι οι vintage σιδηροδρομικές διαδρομές, που θα μεταφέρουν τουρίστες σε μερικούς από τους λιγότερο γνωστούς, αγροτικούς προορισμούς της χώρας.

Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα, με την Ελλάδα και την Ιρλανδία να διεκδικούν την τρίτη και την τέταρτη θέση, αντίστοιχα.

Η Ελλάδα η τρίτη καλύτερη χώρα στον κόσμο

«Η Ελλάδα προσελκύει αριθμούς ρεκόρ τουριστών και τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου μας καλούν πίσω σε μερικά από τα αγαπημένα νησιά στον κόσμο: την σαν καρτ-ποστάλ Σαντορίνη, τη μυθολογική Μύκονο και την τεράστια Κρήτη, με την αναδυόμενη αμπελουργική της σκηνή», αναφέρει το Condé Nast Traveler για την Ελλάδα.

«Αυτός ο κατάλογος των ονειρεμένων νησιών διευρύνεται διαρκώς, με ολοένα και περισσότερους επισκέπτες να επιλέγουν την Πάρο, την Ύδρα χωρίς αυτοκίνητα, την ευχάριστα απομονωμένη Ζάκυνθο, την γεμάτη παραλίες Ίο και την άγρια, ανεμοδαρμένη Τήνο. Και φροντίστε να μην αγνοήσετε την Αθήνα», συνεχίζει.

«Καθώς ανοικοδομήθηκε μετά από μια παραλυτική κρίση χρέους, η αρχαία πόλη έγειρε σε μια δημιουργική ενέργεια που έχει δημιουργήσει εστιατόρια, πρωτοποριακές γκαλερί και μοντέρνα ξενοδοχεία που κατατάσσουν την Αθήνα στις απροσδόκητα πιο cool πρωτεύουσες της Ευρώπης», αναφέρει για την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

«Και για όσους αναζητούν πραγματικά μια περιπέτεια – έστω και αργή – σκεφτείτε ένα ταξίδι στα Ζαγοροχώρια, μια συλλογή από 46 παραδοσιακά πέτρινα χωριά διάσπαρτα γύρω από την οροσειρά της Πίνδου στο απόκρημνο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας. Εδώ, είναι πιο πιθανό να συναντήσετε κυνηγούς τρούφας, φυσικές πηγές και μοναστήρια με ορθόδοξες τοιχογραφίες παρά πάρτι στον ήλιο».

Αυτές είναι οι 19 καλύτερες χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler:
Ιαπωνία
Ιταλία
Ελλάδα
Ιρλανδία
Νέα Ζηλανδία
Ισπανία
Πορτογαλία
Νορβηγία
Ελβετία
Τουρκία
Αυστραλία
Ισλανδία
Κροατία
Γερμανία
Ηνωμένο Βασίλειο
Νότια Αφρική
Αυστρία
Σρι Λάνκα
Γαλλία