Οι εναρκτήριοι αγώνες του «Cyclades Cup Antiparos», προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου 2024 και συγκεντρώνουν πλήθος διασημοτήτων του ναυταθλητισμού.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, το Cyclades Cup Antiparos, είναι μια επίσημα εγκεκριμένη εκδήλωση του Super Yacht Racing Association που θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου.

Πρόκειται για μία συγκέντρωση superyachts που ξεπερνά ένα απλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Το κύπελλο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους ιδιοκτήτες, τους καλεσμένους, τους καπετάνιους και τα πληρώματα να συναντηθούν σε ένα πνεύμα συντροφικότητας, και να γιορτάσουν την ιστιοπλοΐα σε μια από τις πιο θεαματικές αχαρτογράφητες διαδρομές στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου, στο νησί θα παρουσιαστούν διάφορες εκδηλώσεις, ενώ αναμένονται πολλές προσωπικότητες του αθλήματος και λάτρεις του ναυταθλητισμού, όπως και επιχειρηματικός κόσμος τόσο της χώρας μας, όσο και εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το Cyclades Cup στην Αντίπαρο είναι ένα Σαββατοκύριακο σύνδεσης, συνεργασίας και βαθιάς εκτίμησης για τη θάλασσα, που συμπληρώνεται από μια σειρά κοινωνικών εκδηλώσεων.

Στον αγώνα συμμετέχουν κορυφαία ονόματα του εφοπλιστικού κόσμου όπως ο Νικόλας Πατέρας, ο Ηλίας Ρήγας, ο Θανάσης Μαρτίνος και ο Γιώργος Προκοπίου.

Ο Ηλίας Ρήγας, διευθυντής του Cyclades Cup δήλωσε: «Μετά τη συμμετοχή μας στην πίστα αγώνων Superyacht πέρυσι, ερωτευτήκαμε την ιδέα να φέρουμε τον κόσμο του yachting πίσω στη γενέτειρά του. Η Αντίπαρος, ένα πολυτελές νησί μακριά από τα τρελά πλήθη, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, όμορφα και σχετικά άγνωστα νησιά που έχει ακόμα να προσφέρει η Μεσόγειος. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε τον παγκόσμιο κόσμο του yachting σε αυτόν τον μοναδικό χώρο».

Ο Στρατής Ανδρεάδης, Πρόεδρος Αγώνα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, δήλωσε: «Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος αναπτύσσει ιστιοπλοΐα σε όλη τη χώρα μας εδώ και ένα μεγαλύτερο μέρος του αιώνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το νέο εγχείρημα που φέρνει αυτά τα θεαματικά και πανέμορφα γιοτ σε αυτή τη νέα αχαρτογράφητη, για τον κόσμο των αγώνων ιστιοπλοϊκών, ιπποδρομιών».