Μια εκπληκτική βίλα στην Πάρο, σε ένα μοναδικής ομορφιάς σημείο του νησιού, τράβηξε το ενδιαφέρον του περιοδικού people.

Ο λόγος; Βρίσκεται σε ένα απόμερο σημείο, σε μια βραχώδη χερσόνησο που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο δικό σου νησί. Εξού και το όνομά του «Μυστικό Ακρωτήρι» (Secret Cape).

Η θέση του σπιτιού, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο G+A Evripiotis Architecture Studio, προσφέρει καταπληκτική θέα της Πάρου προς τα ανατολικά και τα δυτικά, ενώ το σπίτι αγκαλιάζουν από τρεις πλευρές τα γαλανά νερά του Αιγαίου, με τον ορίζοντα προς τα βορρά, να είναι γεμάτος με ακατοίκητα βραχώδη νησιά.

Μπορεί το σημείο που βρίσκεται το σπίτι να είναι «εκτεθειμένο» καθώς στέκει μόνο του χωρίς να υπάρχουν άλλα κτίρια κοντά του, παρά μόνο βράχοι και θάμνοι, ωστόσο δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις. Χτισμένο σε ένα σημείο απόμερο δημιουργεί μια έντονη αίσθηση ιδιωτικότητας, σε αυτό το γεμάτο ζωή, πανέμορφο νησί του Αιγαίου που τα καλοκαίρια βουλιάζει από κόσμο. Τόσο κοντά σε όσα έχει να προσφέρει η Πάρος και ταυτόχρονα τόσο μακριά (απέχει 5,6 χλμ. από τη Νάουσα της Πάρου). Σου δημιουργεί, μάλιστα, το εν λόγω σπίτι, την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ιδιωτικό νησί και αυτό είναι άλλωστε ένα από τα χαρακτηριστικά του που διαφημίζει το Sotheby's.

Πετρόχτιστο, σε απόλυτη αρμονία με το το τοπίο, μοιάζει να γίνεται ένα με αυτό. Η θέα στη θάλασσα, ανεμπόδιστη και ατελείωτη, ως το σημείο του ορίζοντα που η θάλασσα ενώνεται με τον ουρανό.

Η εκπληκτική, σύγχρονη, πετρόχτιστη βίλα πωλείται μέσω Sotheby's αντί 8,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στα ατού του συγκεκριμένου σπιτιού φυσικά βρίσκεται η ανεμπόδιστη θέα και η πρόσβαση στην ιδιωτική παραλία για πριβέ θαλάσσια μπάνια.

Το κυρίως σπίτι διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια (συμπεριλαμβανομένων δύο master υπνοδωματιών), τέσσερα μπάνια, ένα διάδρομο, ένα καθιστικό, μια τραπεζαρία, μια κύρια κουζίνα και μια δεύτερη κουζίνα.

Εκτός από την κύρια κατοικία, υπάρχουν δύο ξενώνες με δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και μια μικρή κουζίνα, τα οποία παρέχουν διαμονή για τους επισκέπτες ή / και το προσωπικό. Ένα ανεξάρτητο γκαράζ είναι τοποθετημένο σε έναν από τους ξενώνες.

Οι πέτρινες κατασκευές είναι τοποθετημένες γύρω από μια υπερυψωμένη αυλή, η οποία έχει σκαλιά που οδηγούν σε μια εξωτερική πισίνα με θέα στη θάλασσα.

Υπάρχει επίσης εξωτερικός χώρος καθιστικού, σκιασμένος με πέργκολα, καθώς και εξωτερική κουζίνα και μπάρμπεκιου.

economistas.gr/Φωτογραφίες: Greece Sotheby’s International Realty