Στην περιοχή της Βαγιάς, στον Κάμπο της Πάρου, εξελίσσονται εδώ και καιρό εργασίες δόμησης ενός τοιχίου επάνω στην ακτογραμμή, και σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από το κύμα.

Από την Τετάρτη 3.1.2024 ενημερώθηκε εγγράφως τη Πολεοδομία Πάρου, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στη Σύρο ότι εκτελούνταν εντατικές εργασίες επέκτασης του τοιχίου. Η Πολεοδομία και η Αστυνομία αντέδρασαν άμεσα και η Πολεοδομία βεβαίωσε την παρανομία και διέταξε διακοπή εργασιών. Παρόλα αυτά οι εργασίες συνεχίστηκαν και μάλιστα σε ώρες νυχτερινές με τη βοήθεια προβολέων.

Ο Δήμαρχος Πάρου επίσης πήρε θέση για το θέμα, απευθύνοντας επιστολές προς την Εισαγγελία και την Κτηματική Υπηρεσία Σύρου και ζητώντας την επιβολή της νομιμότητας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Κίνηση Πολιτών Πάρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίλοχος αλλά και οι Φίλοι Πάρου - Αντιπάρου "είμαστε αποφασισμένοι να μη σταματήσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι για τη διεκδίκηση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων μας ως πολιτών στις παραλίες και τις ακτές του νησιού μας, οργανώνουμε εξόρμηση στο επίμαχο σημείο στη Βαγιά για να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας προς όλους και όλα όσα συμβάλλουν στην διαιώνιση της καταστροφικής αυθαιρεσίας στο νησί μας. Αυτή τη φορά στη διαμαρτυρία μας συμμετέχει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου μετά από σχετική του απόφαση".

Θα βρεθούμε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, (στον Κάμπο) την Κυριακή 28/1/2024, στις 12 το μεσημέρι, και θα περπατήσουμε 500μ μέχρι το επίμαχο σημείο.

Σημεία προσυνάντησης:

 • Παροικία:
  Περιφερειακός, πάρκινγκ απέναντι από είσοδο Γυμνασίου, ώρα 11.30 π.μ.
 • Αλυκή:
  Περίπτερο στον Άγιο Νικόλαο, ώρα 11.30 π.μ
 • Νάουσα:
  Διάγνωση ιδιωτικό πολυϊατρείο,
  ώρα 11.15 π.μ.

Ζητάμε από όσους έχουν αυτοκίνητο να συναντηθούν στα σημεία προσυνάντησης για να μοιραστούν τη μεταφορά.