Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου με επιστολή του από 24/05/2024 προς τον Δήμαρχο και το Αστ. Τμήμα Πάρου είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για την κατάσταση που επικρατούσε στο πάρκινγκ πίσω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Μετά από μια εβδομάδα, το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά έχει πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Τις τελευταίες ημέρες οι δάσκαλοι και τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς εκτίθενται σε ανθρώπινα περιττώματα- κόπρανα και ούρα- διασκορπισμένα σε όλο το προαύλιο του σχολείου.

Η ίδια εικόνα επικρατεί στο αλσύλλιο και στο πάρκο του Αγ. Νικολάου.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει επικοινωνήσει με το Δήμο και το Αστ. Τμήμα Πάρου, χωρίς να υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ως Σύλλογος Γονέων και ως πολίτες του νησιού μας, απαιτούμε μια άμεση λύση, πριν την έκρηξη αυτής της υγειονομικής βόμβας που θα έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην υγεία των κατοίκων του νησιού μας, μονίμων και παραθεριστών.

Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη του Δήμου και της Αστυνομίας να διατηρούν τους δημόσιους χώρους καθαρούς και ασφαλείς, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, αιτούμαστε συχνούς καθαρισμούς και φύλαξη του προαυλίου μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Η αγανάκτηση των γονέων είναι μεγάλη και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς