Τα τρία από τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έφτασαν λίγο μετά τις 9 και μισή στην εισαγγελία Πειραιά για να απολογηθούν για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του  υποπλοίαρχου, ο κατηγορούμενος έπαθε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται γι'αυτό και δεν εμφανίστηκε στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 θα ζητήσουν προθεσμία - που πιθανόν θα λάβουν για αύριο -διότι προέκυψαν νέα στοιχεία και μαρτυρίες.

Οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για την αποτρόπαιη δολοφονία είναι συνολικά τέσσερις, ο ύπαρχος του πλοίου που συστηματικά εμφανίζεται σε βίντεο να σπρώχνει, μέχρι που τα κατάφερε, εκτός πλοίου ρίχνοντας τον άτυχο 36χρονο στη θάλασσα, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος που συμμετείχε στο πρωτοφανές έγκλημα, ο υπεύθυνος του καταστρώματος και ο καπετάνιος.

Ο ύπαρχος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Νομικές πηγές εκτιμούν ότι η δίωξη σε βάρος του ύπαρχου θα μπορούσε να ήταν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι μόνον για ενδεχόμενο δόλο.
Πάντως και η δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει, όπως και εκείνη για πρόθεση, ισόβια.

Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Τι θα υποστηρίξει ο πλοίαρχος

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου καπετάνιου στους δημοσιογράφους πριν μπει στον ανακριτή, ο πλοίαρχος υπέπεσε σε παράληψη, μετά όμως τον θάνατο του 36χρονου, άρα δεν μπορεί να κατηγορείται για δόλο.

Παρόλα αυτά έπραξε τα δέοντα και ακολούθησε το πρωτόκολλο ενεργειών μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν.