Δραματική επιχείρηση διάσωσης ναυαγού στο στενό ανάμεσα σε Μύκονο και Τήνο το απόγευμα της Δευτέρας και μάλιστα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Έκπληκτοι οι επιβάτες του πλοίου Super Express αντίκρισαν έναν ναυαγό σε κόκκινη σωστική λέμβο εν μέσω θαλασσοταραχής στην περιοχή ανάμεσα σε Τήνο-Μύκονο.

Ο άνδρας που βρέθηκε στη θάλασσα επέβαινε μόνος σε ταχύπλοο 10 μέτρων που βυθίστηκε. Πρόλαβε ωστόσο να εκπέμψει SOS προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, το οποίο και ειδοποίησε το πλοίο Super Express που έκανε το δρομολόγιο από Μύκονο σε Τήνο και Ραφήνα.

Ο καπετάνιος του πλοίου, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, μαζί με το πλήρωμα έκαναν τους κατάλληλους χειρισμούς (που δεν ήταν και εύκολοι καθώς στο στενό ανάμεσα στα δύο νησιά έπνεαν δυνατοί άνεμοι 6-7 μποφόρ) και κατάφεραν να σώσουν τον ναυαγό και να τον ανεβάσουν στο πλοίο. Στη συνέχεια το Super Express κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Τήνου όπου και αποβιβάστηκε ο ναυαγός ο οποίος θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Πρόκειται για υπήκοο Σερβίας που ήταν ο μοναδικός επιβαίνων ενός ταχύπλοου σκάφους που ημι βυθίστηκε 2,8 ναυτικά μίλια νότια της Τήνου.

Ο ναυαγός χρησιμοποιούσε τη σωστική λέμβο και έδινε πραγματική μάχη με τα κύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ανέβασαν στο πλοίο και τον παρέλαβε το 166 για Τήνο. Ο διασωθείς, που είναι 40 ετών περίπου, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται στο λιμάνι της Ραφήνας.

Δείτε το «στίγμα» του πλοίου την ώρα που εντοπίζεται ο άνδρας μέσα στη λέσβο:

whatsapp-image-2024-07-08-at-184228
navagos-arthrou