Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ νομού Κυκλάδων,Μάρκος Καφούρος, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε κυκλαδίτικα νησιά, όπου και συναντήθηκε με κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Στις 7 και 8 Απριλίου βρέθηκε στην Ίο, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ίου κο Γκίκα Γκίκα και τους επιτελείς του στο Δημαρχείο της Ίου. «Αποτελεί εθνική ανάγκη η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές για τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας». Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα της εκτεταμένης ομιλίας του στη γεμάτη από φορείς και κατοίκους αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιητών.

Ακολούθησε διήμερη επίσκεψη στη Θηρασία, όπου παρακολούθησετην ακολουθία του Νυμφίου στουςενοριακούςναούςτωνΑγίωνΔημητρίου και Κωνσταντίνου. ΜετονπρόεδροτηςκοινότηταςκοΠέτροΚαραμολέγκοαντάλλαξε απόψειςγια τα θέματα τηςΑυτοδιοίκησηςκαι ακολούθησανσυναντήσειςεργασίαςμεστελέχητου αγροτικού συνεταιρισμού, με θέμα τοσχεδιασμό για τηνπεραιτέρωαναμπέλωσητηςΘηρασίας, και τέλος μεεπαγγελματίεςτηςεστίασηςκαι κατοίκουςτου νησιού.

Στις 11 Απριλίου ο κος Καφούρος βρέθηκε στην Ανάφη, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Θήρας κοΧαράλαμπο Δαρζέντα, και έτυχε θερμής υποδοχής από τον ΔήμαρχοΑνάφηςκο ΙάκωβοΡούσσο, ο οποίος τον ξενάγησεστοκαταφύγιοτουριστικώνσκαφώνκαι στο αεροδρόμιο, δύομεγάλα έργα της δημοτικής αρχήςπου δίνουν νέα πνοή στο νησί.

Στις 12 και 13 Απριλίου, Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη, ο υποψήφιος βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νάξο, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία του Νιπτήρος και το Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία του Φιλωτίου. Στο νησί είχε εποικοδομητικές συναντήσεις μετονΔήμαρχοΝάξου κοΔημήτρηΛιανό και τουςσυνεργάτεςτου στηδημοτική αρχή, τονκοινοτάρχηΦιλωτίου, τονβουλευτή κοΓιάννηΒρούτση καιτονπρόεδροτηςτοπικήςοργάνωσης της ΝΔ, κοΑντώνηΜανιό. Τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα και η θεσμική κατοχύρωση των επώνυμων προϊόντων του νησιού αποτέλεσαντα βασικά θέματα των συζητήσεων.

Επόμενος σταθμός η Φολέγανδρος, στις 18 και 19 Απριλίου, όπου ο κος Καφούροςσυμμετείχε στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας από σπίτι σε σπίτι καθώς καιστον περίπλου του νησιού με σκάφη γεμάτα από προσκυνητές. Ακολούθως επισκέφθηκε τοπικά κτήματα και τυροκομεία και τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα που διατηρείζωντανή την αυθεντικότητα και τηνπαράδοσητου νησιού, κόντρα στηνμονοκαλλιέργεια του τουρισμού.