Είναι γεγονός! Τα παιδιά μας, για το 2023, έχουν δύο επιλογές παραπάνω στο μηχανογραφικό τους και μάλιστα στον τόπο διαμονής τους! Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοσίου ΙΕΚ Σύρου, θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες Στελέχους Μονάδων Φιλοξενίας & Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF) στην Πάρο.

Μετά από δύο χρόνια πιέσεων προς τον Δήμο Πάρου, η προσπάθεια, η επιμονή μας και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απέφεραν καρπούς κι έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε προς όφελος του νησιού μας, ύστερα από τη συμπληρωματική μας εισήγηση για εφαρμογή ειδικότητας Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF):

1. Ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού αφού οι εν δυνάμει φοιτητές θα σπουδάζουν στον τόπο διαμονής τους

2. Προσέλκυση εν δυνάμει φοιτητών από άλλες περιοχές

3. Περισσότερες επιλογές εργαζομένων από τις επιχειρήσεις εστίασης της Πάρου

4. Μεγαλύτερη ανάδειξη των Παριανών προϊόντων

5. Προοπτικές ανάδειξης της Πάρου ως γαστρονομικός προορισμός

Ως φορέας, έχουμε θέσει στόχο να διεκδικήσουμε περισσότερες ειδικότητες, με προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών μας και της Πάρου καθώς και τη δημιουργία τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως είχαμε τονίσει στην αρχική μας εισηγητική επιστολή. Παράλληλα πιέζουμε τις αρμόδιες αρχές του νησιού, ώστε να μεριμνήσουν για δημιουργία υποδομών εκπαιδευτικών κέντρων.

Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι με συμμετοχή στους συλλόγους, μπορούν να εφαρμοστούν οι ιδέες μας και να κερδίσουμε τις μικρές μάχες της καθημερινότητας. Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων της Πάρου, που δεν σταματούν να είναι ενεργοί και παραγωγικοί, έχουν ανάγκη από την παρουσία των γονέων για να συμβάλουμε από κοινού, σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.