Την υποψηφιότητα της Άννας Κάγκανη Κορτιάνου στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Η Άννα Κάγκανη Κορτιάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα της Πάρου. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο Πάρου σπούδασε λογιστικά σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κάγκανη, κτηνίατρο Πάρου και Κυκλάδων κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά και τρία εγγόνια.

Η Άννα Κάγκανη Κορτιάνου ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία με συλλόγους, δράσεις και τα κοινά από το 1979. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας κι έχει αγωνιστεί κατά καιρούς για θέματα που ταλανίζουν την Παριανή κοινωνία σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η διασύνδεση με την Αθήνα και την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και γενικότερα αγωνίστηκε και αγωνίζεται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του νησιού, μέσα από συλλόγους και την τοπική αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετεί από το 2006.

Σήμερα είναι Τοπική Σύμβουλος Νάουσας, μέλος του ΔΣ του Πάρκου & του Φεστιβάλ του Πάρκου, μέλος του ΔΣ του Ναυτικού ομίλου Ναιάς, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου Αντιπάρου, Πρόεδρος των Φίλων Στήριξης Κέντρου Υγείας Πάρου Αντιπάρου.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η ίδια:

«Η πορεία μου καθορίστηκε από το ενδιαφέρον μου για τα προβλήματα και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας που ήταν διαρκές. Έμπρακτα εκφράστηκε με την συμμετοχή μου σε συλλογικούς φορείς και τις δραστηριότητές μου ως προέδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάρου, του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου-Αντιπάρου, του ΔΣ ΝΑΪΑΣ και των Φίλων της Πάρου.

Την περίοδο 2006- 2011 διετέλεσα αντιδήμαρχος Πάρου και από το 2011 έως το 2014 ήμουν  πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου).  Από το 2014 έως το 2019 διετέλεσα Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο μας και από το 2019 έως σήμερα είμαι Σύμβουλος στο Τοπικό διαμέρισμα Νάουσας. Τα τελευταία χρόνια είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Φεστιβάλ του Πάρκου Πάρου καθώς και μέλος του ΔΣ της ΑΜΚΕ για την ανάδειξη των αρχαίων λατομείων.

Η πολύχρονη εμπειρία και η ενασχόληση με την πολιτική στην πράξη με οδήγησαν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η ζωή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν συμμετέχουμε σε δραστηριότητες που μας κάνουν περισσότερο αλληλέγγυους άρα περισσότερο εξωστρεφείς ως πολίτες. Και αυτό μου δίνει χαρά. Να νοιάζομαι για το νησί μας και να συνεργάζομαι με τους ανθρώπους του.

Η συμμετοχή μου στην ομάδα του Κώστα Μπιζά προκύπτει από τις κοινές μας απόψεις για το μέλλον της Πάρου και από την ανάγκη αποτελεσματικής επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του νησιού.

Η φρέσκια ματιά και η σύσταση της ομάδας από νέες και νέους με πρόγραμμα και όραμα για την Πάρο μου δίνουν την ελπίδα ότι ο συνδυασμός με Ευθύνη και Ενότητα θα είναι η αρχή μιας καλύτερης πραγματικότητας για το νησί μας.»