Δείτε τη τοποθέτηση του δημάρχου Πάρου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τονίζεται ότι η τοποθέτηση του κ. Κωβαίου (που είναι κατά της τοποθέτησης βιομηχανικών αιολικών πάρκων) έγινε υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής κατά των Ανεμογεννητριών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

"Ως Πρόεδρος της Επιτροπής κατά των Ανεμογεννητριών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ήμουν εισηγητής στο θέμα των ανεμογεννητριών στη σημερινή κοινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Τα θέματα συζήτησης συγκεκριμένα αφορούσαν τη χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Η θέση μας είναι σταθερή και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων σε ένα τόσο ευαίσθητο οικοσύστημα όπως είναι τα νησιά των Κυκλάδων και φυσικά δεν νοείται στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος να καταστρέφουμε, τελικά, ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι του, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας".