Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Μύκονο για να παρευρεθεί στην Ημερίδα με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα και Νέοι», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία και ο Π.Α.Κ.Ο. «Γεώργιος Αξιώτης» με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια στην Μύκονο. Η ενημέρωση, η πρόληψη και η εκπαίδευση μπορούν να σώσουν ζωές, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής.
 Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι χθες εγκρίθηκε η ένταξη δύο έργων συνολικού ύψους 4.344.000€ για τα νησιά της Μυκόνου και τη Σύρου, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και αποβλέπει στη βελτίωση των οδικών δικτύων των δύο νησιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πρόγραμμα  βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εντάχθηκε το έργο «Αποκαταστάσεις και συντηρήσεις υφισταμένων οδών του Δήμου Μυκόνου», συνολικού προϋπολογισμού 2.240.000€ και το έργο «Βελτίωση ασφάλειας δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης» συνολικού προϋπολογισμού 2.104.000€.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει έμπρακτα στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των οδικών δικτύων στα νησιά μας. Η επένδυση στην οδική ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών μας και θα συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στα νησιά μας ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει σημαντικά και το τουριστικό προϊόν μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την ένταξη των δύο έργων στην Μύκονο και τη Σύρο συνολικού προϋπολογισμού 4.344.000€ καθώς και για την έμπρακτη στήριξη τους στις Κυκλάδες μας.»