Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Τήνο και παρευρέθηκε στο πανηγύρι της Παναγίας Βρυσιώτισσας. Στη συνέχεια, η Κατερίνα Μονογυιού περιόδευσε στα χωρία της Τήνου και συνομίλησε με κατοίκους. Έπειτα, η υποψήφια βουλευτής επισκέφτηκε το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και στο μουσείο από τον Διευθυντή κ. Λεωνίδα Χαλεπά.

Ο κ. Χαλεπάς ευχαρίστησε την Κατερίνα Μονογυιού για την Αναφορά της στη Βουλή και για τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που πραγματοποίησαν στα αρμόδια Υπουργεία για την υλοποίηση των έργων που αφορούν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, καθώς και στη συντήρηση και στην εκθεσιακή αναβάθμιση του Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά. Παράλληλα, η συνεισφορά του Υπουργείου Πολιτικού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Τήνου υπήρξε καθοριστική για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση των έργων. Η Κατερίνα Μονογυιού δεν θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των δύο έργων τη Δευτέρα 15 Μαΐου καθώς θα πραγματοποιήσει την προεκλογική ομιλία της στην Αθήνα την ίδια ημέρα.

Η Κατερίνα Μονογυιού, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς παρατηρώ ότι προχωρούν τα έργα που αφορούν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου καθώς και η συντήρηση και η εκθεσιακή αναβάθμιση του Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά. Ήδη από το 2020, προώθησα την υλοποίηση αυτών των έργων μέσω κοινοβουλευτικών δράσεων μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα προχωρά η υλοποίηση τους. Τα έργα θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, στην ανάπτυξη μέσω του πολιτιστικού μας πλούτου και στη στήριξη του νησιού. Η Σχολή της Μαρμαροτεχνίας θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της τηνιακής μαρμαροτεχνίας και θα αναβαθμίσει συνολικά την καλλιτεχνική εκπαίδευση μας.»