Πρόσφατα, έφτασε στα αυτιά μου μία ωραία πληροφορία, την οποία αφού διασταύρωσα, θέλω να την μοιραστώ μαζί σας. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι αν και αυτή η πληροφορία αφορά το μέλλον του νησιού μας, μου ήρθε μέσω Αθηναϊκών κύκλων..

Για να μην τα πολυλογώ, η πληροφορία έχει να κάνει με γνωστό πολιτικό ανήρ του νησιού ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος για δήμαρχος Πάρου. Μάλιστα και στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να κατέβει ως επικεφαλής συνδυασμού, κάτι που δεν κατάφερε, καθώς δεν μπόρεσε να μαζέψει τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων συμβούλων που απαιτείται...

Εντύπωση, επομένως, προκαλεί το πως θα καταφέρει να είναι υποψήφιος αυτή τη φορά, καθώς με βάση τον τελευταίο εκλογικό νόμο, ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έχει (σχεδόν) διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη που ο συγκεκριμένος ανήρ θέλησε να θέσει υποψηφιότητα.

Για να μπούμε στο ψητό, ο λεγάμενος διοργάνωσε τραπέζι σε γνωστό στέκι του νησιού όπου συμμετείχαν ισχυρές προσωπικότητες του επιχειρείν, ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι (σχεδόν)  κανείς από τους συνδαιτημόνες δεν ήταν παριανός! Μάλλον κάποιοι θεωρούν ότι τον επόμενο δήμαρχο Πάρου, μπορούν να τον εκλέξουν κύκλοι της... Μυκόνου και της Αθήνας.

Δεν εξηγείται αλλιώς...

Στη συνάθροιση (εκτός του εν δυνάμει υποψηφίου δημάρχου) συμμετείχαν ένας γνωστός επιχειρηματίας του Φαρμάκου με σπίτι στο νησί, ένας γνωστός επιχειρηματίας από τον χώρο των αυτοκινήτων, και ο αδερφός προέδρου μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας (η οποία συγκαταλέγεται στη λεγόμενη Big 4).

Τέλος στη συζήτηση συμμετείχε και ένας εμπειρότατος (αλλά απόμαχος) πολιτικός, που από παρά λίγον Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο σημείο να παρακαλεί τον πρόεδρο Κυριάκο για μία βουλευτικής έδρα στην Α΄ Αθήνας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ήταν που άνοιξε την κουβέντα λέγοντας ότι στην Πάρο χρειάζεται πολιτική αλλαγή, την οποία μπορεί να φέρει ο συγκεκριμένος υποψήφιος.

Αν αληθεύουν οι πηγές μου, παρά το αρχικό μούδιασμα, οι συνδαιτυμόνες  άρχισαν να συζητούν τον εν λόγω σενάριο.

Βέβαια όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας "καλύτερα να μην λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο"...

Περισσότερα προσεχώς !

Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ