Την υποψηφιότητα της  Μαρίας Σιφναίου στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Η κ. Σιφναίου, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Η Πάρος είναι η πατρίδα μου. Είναι το μέρος που γεννήθηκα, πήγα σχολείο, έπαιξα στις γειτονιές του, όπου ζω και δουλεύω. Η αγάπη μου για το νησί, με υποχρεώνει να δραστηριοποιηθώ, ώστε να συμβάλλω, προσφέροντας οργανωμένα, μέσα από θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενάντια σε κάθε είδους αυθαιρεσία, που σε συνδυασμό με την αδράνεια των αρμόδιων αρχών, εξάντλησαν την υπομονή των συμπολιτών μου και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  στην καταστροφή του χαρακτήρα και της ταυτότητας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μου.

Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση του Κώστα Μπιζά, εξαίρετου μέλους της Παριανής κοινωνίας και του συνδυασμού  «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», γιατί εκτίμησα την συμπαράταξή του με τους πολίτες του Κινήματος  Πολιτών της Πάρου ενάντια στην ανομία και την χρονίζουσα ασυδοσία που επικρατεί στο νησί μας, αλλά και γιατί μέσα από το πρόγραμμα του συνδυασμού, έχει γίνει σαφές ότι σκοπεύει να ασκήσει κάθε δυνατότητα ισχύος που δίνει ο νόμος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τον άμεσο περιορισμό της άναρχης ανάπτυξης του νησιού που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός. Με την παρέμβαση και τη θέσπιση κανόνων, η Δημοτική Αρχή θα μπορέσει να εγγυηθεί την διαρκή ελκυστικότητα του νησιού, με σεβασμό στο περιβάλλον, την πολιτισμική φυσιογνωμία και την ταυτότητα του τόπου.

Αυτό, κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της Νέας Τοπικής Αρχής, ώστε να προστατεύσει το νησί και να θέσει τους όρους μιας βιώσιμης και πιο ανθρώπινης ανάπτυξης, που και το εισόδημα των κατοίκων θα αυξάνει αλλά και την ποιότητα ζωής τους θα εξασφαλίζει.

·         Γιατί άλλο ανάπτυξη με φροντίδα για ό,τι μας κληρονόμησε η φύση και η διαδρομή των πολιτισμών, κι άλλο αυτή η ασίγαστη μανία καταστροφής, που περιφρονεί το «ήθος» και τη μοναδικότητα του τόπου.

·         Γιατί εμείς δεν είμαστε περαστικοί που ήρθαμε στο νησί για να κερδοσκοπήσουμε, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση αυτού του υπέροχου τόπου. Εμείς θέλουμε να αφήσουμε ένα βιώσιμο νησί στα παιδιά μας, στους σοβαρούς επαγγελματίες του τουρισμού και στους επισκέπτες. Ένα νησί που θα συνεχίσει να αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό και στο απώτερο μέλλον».

Βιογραφικό

Η Μαρία Σιφναίου γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Νάουσα της Πάρου και αποφοίτησε από  το Λύκειο Πάρου.

Είναι Πολιτικός Επιστήμονας και Οικονομολόγος  και  μέλος του ΟΕΕ.

Εργάστηκε επί σειρά ετών σαν Επικεφαλής Οικονομικού Τμήματος πολυεθνικών εταιρειών και στην συνέχεια σαν εξειδικευμένος Οικονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Ανέπτυξε έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Παλαιού Φάληρου.

Σαν ενεργό μέλος του γυναικείου κινήματος, διετέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Παλαιού Φαλήρου.

Με μακρόχρονη συμμετοχή στο κίνημα των Γονέων, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας της  Ένωσης Γονέων Παλαιού Φαλήρου.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά  στην Πάρο.

Eίναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.