Την υποψηφιότητα της Μαρίνας Κορτιάνου στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα».

Η κα Κορτιάνου, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

ʽʽ Κίνητρο μου για την σημερινή μου υποψηφιότητα στο πλευρό του κ. Κώστα Μπιζά είναι η ευθύνη που νιώθω απέναντι στον τόπο μου και στις επόμενες γενιές, καθώς και η όρεξη να βοηθήσω να γίνουν πράξη ιδέες και λύσεις σε χρόνια προβλήματα των μόνιμων κατοίκων του ευρύτερου οικισμού της Νάουσας, αλλά και των επισκεπτών της. Με αφορούν ζητήματα όπως η ηχορύπανση, η φωτορύπανση, η διαχείριση των απορριμμάτων, η πρόσβαση/στάθμευση στους οικισμούς  και κυρίως η διαφύλαξη του οικιστικού χαρακτήρα των χωριών, κόντρα στην μεταμόρφωση τους σε απρόσωπα,     γιγαντιαία       εμπορικά-τουριστικά      κέντρα.
Έχω το σθένος, τη γνώση και την επιμονή που χρειάζονται για να συνεισφέρω ουσιαστικά στο νησί, ως μέλος του συνδυασμού «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα» ʼʼ.

Βιογραφικό.

- Η Μαρίνα Κορτιάνου γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στη Νάουσα της Πάρου. Γονείς της ήταν ο Άγγελος Κορτιάνος και η Ανδρονίκη Κορτιάνου (το γένος Κηπιώτου) ενώ μεγάλο ρόλο στην ανατροφή της έπαιξε η γιαγιά της, Κωστάντζα.

- Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο Νάουσας, άρχισε αμέσως να δουλεύει. Εργάστηκε για ένα διάστημα στο ταχυδρομείο. Γρήγορα όμως κατάλαβε ότι η δουλειά γραφείου δεν ήταν για εκείνη. Έτσι, από νεαρή ηλικία, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης.


- Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 οργάνωσε και διαχειρίστηκε σειρά καταστημάτων στο κέντρο της Νάουσας, όπως κατάστημα με αναμνηστικά είδη και είδη δώρων, το αναψυκτήριο Ταμ-Τουμ, κατάστημα με είδη εσωτερικής διακόσμησης (Δροσοσταλίδα), καθώς και το αγαπημένο σε όλους Κωστάντζα καφέ, ανοιχτό όλο το χρόνο σε όλους και όλες και ιδιαίτερα φιλόξενο σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Πριν από 3 περίπου χρόνια ολοκλήρωσε με σεβασμό την ανακαίνιση του πατρικού της σπιτιού, το οποίο είναι ένα από τα πιο παλιά ακίνητα του παραδοσιακού οικισμού της Νάουσας, με σκοπό την επαγγελματική εκμετάλλευση με την επωνυμία “QuartanoParosResidence” διατηρώντας και αναδεικνύοντας έτσι το αρχικό επώνυμο της οικογένειάς της αλλά και το παραδοσιακό ύφος της οικίας.

- Το ύφος και το ήθος της Μαρίνας είναι χαρακτηριστικό και αντικατοπτρίζεται στην εμπιστοσύνη και την βαθιά εκτίμηση τόσο των πελατών της όσο και των υπαλλήλων ή συνεργατών της.

- Η Μαρίνα είναι μια δυναμική γυναίκα, με μοντέρνα σκέψη, επιμονή και πολύ αγάπη για τον τόπο της και τους ανθρώπους του. Την ενδιαφέρει η ίση και δίκαιη μεταχείριση και η συμπερίληψη όλων στην κοινωνία, ανεξάρτητα γένους, ηλικίας ή άλλων χαρακτηριστικών. Βοηθάει ως εθελόντρια τα ΑΜΕΑΙ Πάρου και συχνά συμμετέχει σε δράσεις παροχής βοήθειας προς ευάλωτες ομάδες.