Η Νάξος βρίσκεται στον ετήσιο κατάλογο με προορισμούς της Ευρώπης που προσφέρονται για διακοπές το φθινόπωρο και εμφανίζουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία διακοπών. Η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travel.com που εμπιστεύονται εκατομμύρια τουρίστες, προτείνει το νησί της Αριάδνης στην ένατη θέση για ποιοτικές διακοπές χωρίς υψηλές τιμές και κοσμοσυρροή.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς, δήλωσε στην ΕΡΤ3 πως «για το 2023 η Νάξος σημείωσε ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων σε βάθος δεκαετίας, τόσο για τον Αύγουστο όσο και για τον Ιούνιο, ενώ και τον Ιούλιο η πορεία ήταν ανοδική. Η επισκεψιμότητα διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ο προσανατολισμός του Δήμου πλέον είναι η αξιοποίηση στοιχείων του προορισμού που είναι ελκυστικά και το φθινόπωρο, όπως ο περιπατητικός τουρισμός, η φυσιολατρία, η περιήγηση στα χωριά, η γαστρονομία και πολλά άλλα».

Σημειώνεται πως ο δήμος υλοποιεί τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια εξειδικευμένης εταιρείας, πρόγραμμα προβολής με στόχευση σε αγορές της Ευρώπης και πιο μακρινές χώρες, για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της γαστρονομίας, του ασύγκριτου φυσικού κάλλους, του γαμήλιου τουρισμού, της πεζοπορίας, των καταδύσεων, των θαλάσσιων σπορ και άλλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

ertnews.gr