Την υποψηφιότητα της Φωτεινής Ρούσσου στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Η κ. Ρούσσου, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση να συμμετέχω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Πάρου με τον συνδυασμό "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα" του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Μπιζά, καθώς η προσωπικότητά του μου εμπνέει εμπιστοσύνη και το όραμά του για την βιώσιμη κι αειφορική ανάπτυξη του νησιού μας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Θα είναι τιμή μου να συμμετέχω σ’ αυτή την προσπάθεια και να συνεργαστώ με ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις, αλλά με ένα κοινό στόχο: Έναν Δήμο Πάρου σύγχρονο, δημιουργικό, που θα βελτιώνει την καθημερινότητα των Παριανών αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας. Έναν δήμο που θα στηρίζει τη νέα γενιά. Με διάλογο, διαβούλευση, διαφάνεια και λογοδοσία! Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!

Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί με Ευθύνη και Ενότητα για το νησί μας!».

Βιογραφικό

Η Φωτεινή Ρούσσου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Νέο Κόσμο. Μετά την αποφοίτησή της από το 36ο ΓΕ.Λ. Αθηνών σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Κατά το χρονικό διάστημα 1999-2008, εργάστηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών, με κύριο αντικείμενο τα προγράμματα των Δημοσίων Επενδύσεων και παράλληλα εργαζόταν σε ερευνητικό εργαστήριο της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ στον Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος, με αντικείμενο την λογιστική - οικονομική διεκπεραίωση των ερευνητικών προγραμμάτων της Ε.Ε.

Το 2008 μετακόμισε στην Πάρο, τον τόπο καταγωγής της όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα και δημιούργησε τη δική της οικογένεια μαζί με τον Μανόλη Κίρμπα, επιχειρηματία κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Όταν πρωτοήρθε στην Πάρο εργάστηκε αρχικά από το 2008-2011 στο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου. Από το 2012 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Γενικό Λύκειο Πάρου ως διοικητική υπάλληλος παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη και διοικητικό έργο.

Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά. Μετά από ώριμη σκέψη αποδέχτηκε την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Μπιζά κι αποφάσισε να συμπορευτεί σε αυτή την προσπάθεια μαζί του, γιατί πιστεύει ότι ο Κώστας Μπιζάς είναι ο άνθρωπος που ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής μπορεί να εμπνεύσει με την πολυσχιδή προσωπικότητά του αλλά και να οδηγήσει το νησί μας σε ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον.

Η αγάπη της για τον τόπο των παιδικών της χρόνων, την πατρίδα του πατέρα της αλλά και των παιδιών της την οδήγησε να συστρατευτεί σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια ανάταξης του νησιού.