Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στη Μητρόπολη της Νάξου, η οποία συνοδεύτηκε από εντυπωσιακές σκηνές, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Cyclades24.

Στα χωριά και την πόλη της Χίου έγινε η πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και την παράσταση έκλεψε ο... viral «ιπτάμενος ιερέας» Χριστοφόρος Γουρλής, ο οποίος μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα.

Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, στον οποίο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πιστοί. «Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων. Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα, σύμβολα της νίκης του Χριστού.

Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν να γινόταν σεισμός- και οι πιστοί χτύπησαν τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

Δείτε το βίντεο του politischios