Τη Σαντορίνη εντάσσει στο πτητικό της πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2024 η Etihad, με το ελληνικό νησί να αποτελεί μία από τις νέες προσθήκες στο ευρωπαϊκό δίκτυο της αεροπορικής εταιρίας.

Ο αερομεταφορέας της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, θα ξεκινήσει πτήσεις προς τη Σαντορίνη, στις 15 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει πτήσεις και προς τη Νίκαια στη νότια Γαλλία. Και προς τους δύο προορισμούς η αεροπορική εταιρία θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Συνολικά, η Etihad θα προσφέρει περίπου 25% περισσότερες εβδομαδιαίες αναχωρήσεις το επόμενο έτος από ό,τι το καλοκαίρι του 2023, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον συχνοτήτων προς ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Αθήνα.

Σύμφωνα με άλλες κινήσεις, το χειμερινό δρομολόγιο της αεροπορικής εταιρείας προς την Κοπεγχάγη που εισήχθη πρόσφατα, θα μετατραπεί σε ετήσιο δρομολόγιο. Η αεροπορική εταιρεία προσθέτει επίσης επιπλέον πτήσεις προς ορισμένους υφιστάμενους προορισμούς στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ και του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, Antonoaldo Neves, είπε: “Το συναρπαστικό καλοκαιρινό πρόγραμμά μας ενισχύει τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη, παρέχοντας στους πελάτες μας τους προορισμούς, τις συχνότητες και τα χρονοδιαγράμματα για ευρωπαϊκούς και ασιατικούς προορισμούς που τους ενδιαφέρουν. Αυξάνουμε τη χωρητικότητα προς διεθνείς περιοχές και εισάγουμε προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή, επιτρέποντας στους επισκέπτες μας να απολαύσουν ακόμη περισσότερες υπέροχες ταξιδιωτικές εμπειρίες”.

Η Etihad έχει ήδη ανακοινώσει νέα δρομολόγια από το Αμπού Ντάμπι προς τη Βοστώνη, με έναρξη στις 31 Μαρτίου, καθώς και προς το Ναϊρόμπι της Κένυας από την 1η Μαΐου.

Τα σχέδια ανάπτυξης της Etihad

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με δημοσιογράφους στο Dubai Airshow 2023, ο CEO της Etihad, μοιράστηκε μερικά από τα σχέδιά του για την περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρίας.

Σε αυτή την ανεπίσημη συζήτηση, ο κ. Neves επιβεβαίωσε τις αισιόδοξες προοπτικές του και εμφανίστηκε ατάραχος από τη γεωπολιτική ένταση στην περιοχή και την έναρξη νέων καλά χρηματοδοτημένων ανταγωνιστών στη γειτονική Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μόνος παράγοντας που θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη είναι οι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού αεροσκαφών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Neves μοιράστηκε την ικανοποίησή του για την επαναφορά στην κυκλοφορία τεσσάρων από τα αεροσκάφη Airbus A380 που είχε αποθηκεύσει η Etihad (άλλα έξι αεροσκάφη περιμένουν ακόμη να ενεργοποιηθούν, αν και η αεροπορική εταιρία δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο προς το παρόν).

Αποκάλυψε επίσης ότι η Etihad σχεδιάζει να συνεχίσει να προσθέτει προορισμούς και αναμένει ότι στο τέλος του 2023 θα έχει προσθέσει 12 νέους προορισμούς στο δίκτυό της. Ωστόσο, σημείωσε ότι ένα σημαντικό ποσοστό της αύξησης της χωρητικότητας θα προέλθει μέσω της προστιθέμενης χωρητικότητας στις υπάρχουσες αγορές.

money-tourism.gr