Στα πλαίσια των παρεμβάσεων που αναπτύσσει η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου και με αέρα αισιοδοξίας ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτώβρη, ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού με επικεφαλής τον Κώστα Ροκονίδα βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής. Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσε στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου και τέλος βρέθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Ροκονίδας επεσήμανε ότι οι συνδυασμοί μπορεί να είναι τρείς αλλά οι πολιτικές είναι δύο: από τη μια η λογική της διαχείρισης και του «πάμε κι όπου βγει» των Κωβαίου και Μπιζά και από την άλλη η λογική του σχεδίου και της διεκδίκησης για λύσεις στα προβλήματα των Παριανών που εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση για να αναδειχτεί νέα δημοτική αρχή και αγωνιστής δήμαρχος, που μαζί με το προσωπικό του δήμου θα σχεδιάσει μια καθημερινότητα που θα ξεπερνάει τα μεγάλα προβλήματα που αφήνει άλυτα η διοίκηση Κωβαίου και οι επιλογές της κεντρικής εξουσίας.

Την Τρίτη το απόγευμα ο Κώστας Ροκονίδας μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κοινότητας Αγκαιριάς η οποία και αποδείχτηκε μικρή. Το πλήθος του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων άφησαν στίγμα νίκης για τη Λαϊκή Συσπείρωση. Πριν πάρει το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Ροκονίδας, χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πάντος Τριαντάφυλλος.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Ροκονίδας αρχικά ανέφερε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Αγκαιριάς και της Αλυκής σε κάθε τους ανάγκη διαχρονικά.

Σχετικά με τη διοίκηση Κωβαίου που ζητά ακόμα μια θητεία για να ολοκληρώσει το έργο της είπε "και ποιό είναι το έργο που ξεκίνησε για την κάλυψη αναγκών των Παριανών για να θέλει να το ολοκληρώσει; Ήμασταν απέναντι με πρωτοβουλίες και προτάσεις καταφέρνοντας όσα καμία αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει σε αυτόν τον τόπο. Είναι η απόδειξη για το τι μπορούμε να καταφέρουμε ως δημοτική αρχή."

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Μπιζά που πλασάρεται ως "φρέσκια"τόνισε ότι έχει το ίδιο πολιτικό DNA με την παράταξη Κωβαίου, αυτό της υποταγής στην κεντρική εξουσία και της προώθησης επιχειρηματικών συμφερόντων. Διερωτήθηκε ποιές είναι οι ανάγκες των Παριανών που εξυπηρέτησε επί τόσα χρόνια ως περιφερειακός σύμβουλος ο κ.Μπιζάς και επεσήμανε ότι είναι ασυνεπής διότι ψήφιζε "με χέρια και με πόδια"τις στρατηγικές επενδύσεις στα άλλα νησιά αλλά μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του "τα μάζεψε"για τις στρατηγικές επενδύσεις στην Πάρο. Άλλωστε από κοινού με τη διοίκηση Κωβαίου "άδειασαν" το κίνημα ενάντια στις ανεμογεννήτριες αποδεχόμενοι τοποθέτηση τους σε παράκτιες περιοχές.

Κατέληξε λέγοντας ότι σε αυτό το κρίσιμο για τον τόπο σταυροδρόμι καθένας πρέπει να σκεφτεί όχι με κριτήριο ψήφου τον συγγενή ή τον φίλο που είναι υποψήφιος με κάποιο συνδυασμό, αλλά με κριτήριο ποιος μπορεί να σχεδιάσει και να επιβάλει λύσεις για τα καυτά προβλήματα του νησιού, την υγεία, τη σχολική στέγη, την υπερδόμηση, την καθαριότητα και τόσα άλλα. Η Λαϊκη Συσπείρωση ξέρει, θέλει και μπορεί να διοικήσει για αυτό και ζητάει έντιμα και περήφανα από όλο τον Παριανό λαό ψήφο για να αναδειχτεί νέα δημοτική αρχή.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις συγκεντρώσεις της Νάουσας την Τετάρτη, 19:30 στην κεντρική πλατεία και στην Παροικιά την Πέμπτη, 19:30 στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής.