Μια περιβαλλοντική βόμβα βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο γραφικό νησί της Άνδρου. Πρόκειται για την υποβρύχια χωματερή στην Άνδρο που είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Αμερικανού ηθοποιού και περιβαλλοντικού ακτιβιστή Λεονάρντο Ντι Κάπριο το 2019.

Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Βασίλη Κουφόπουλο ο Γιώργος Σαρελάκος, επικεφαλής της ομάδας Aegean Rebreath αποκάλυψε ότι η χωματερή στο βυθό του νησιού εκτείνεται σε 160 στρέμματα. Όπως ανέφερε η χαρτογράφηση της χωματερής που βρίσκεται κάτω από το νησί, έγινε με κεφάλαια μίας Γερμανίδας υπηκόου.

Η μελέτη έχει υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος μαζί με πρόταση για τον καθαρισμό του βυθού με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οσκαρικός ηθοποιός είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του ένα βίντεο από την δράση καθαρισμού του βυθού στα νερά γύρω από την Άνδρο.

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε» επισήμανε ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έχει ιδρύσει το Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) με στόχο την προστασία του πλανήτη.