Για τρία καραβάνια μεταναστών, συνολικά 330 ατόμων, τα οποία έχουν καταλήξει σε νησίδα στη μέση του ποταμού Έβρου, κάνει έκκληση ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι τρεις ομάδες των μεταναστών προήλθαν από το τουρκικό έδαφος και βρίσκονται σε νησίδα έξω από τη Νέα Βύσσα.

Οι προσφυγικές ροές στην περιοχή του Έβρου έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα, λόγω της βελτίωσης του καιρού και της πτώσης στην στάθμη των νερών του ποταμού.

Τις καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες εκμεταλλεύονται σύγχρονοι δουλέμποροι, οι οποίοι οδηγούν δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σε εδάφη που θα επέμβουν για διάσωση οι Έλληνες συνοριοφύλακες.

Επικοινωνία Β. Κασκαρέλη με τον νέο ΥΠΕΞ της Τουρκίας - Συζητήθηκε το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη 6 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης συνεχάρη τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, όπως γίνεται γνωστό σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.