Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δημοσίευση των αποφάσεων, σε έργα υδροδότησης από τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορούν τέσσερα νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο, την Αμοργό, τη Μήλο και την Ιο.

Ειδικότερα, για την Αμοργό εγκρίθηκαν 124.000 ευρώ για ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης για τρεις μήνες (300 κμ/ημέρα) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης στα Κατάπολα. Για την Αντίπαρο επιχορηγείται με 22.320 ευρώ η παροχή συμβούλου για σχεδιασμό φωτοβολταϊκών στις υποδομές ύδρευσης. Για τη Μήλο εγκρίθηκαν 111.600 ευρώ ως επιχορήγηση για κόστος υποδομών ύδρευσης. Και για την Ίο εγκρίθηκαν 67.200 ευρώ για Διάνοιξη Υδρευτικών Γεωτρήσεων και προμήθεια υλικών ύδρευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων αποφάσεων, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε:

«Το πρόβλημα της υδροδότησης των νησιών των Κυκλάδων οξύνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και λόγω των κλιματικών συνθηκών αλλά και εξαιτίας των αυξανόμενων αναγκών του πληθυσμού και των επιχειρήσεων κατά την τουριστική περίοδο. Κάθε έργο που συμβάλλει στη βελτίωση των υποδομών ,στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου υδροδότησης, διευκολύνει τη ζωή στις Κυκλάδες συμβάλλοντας καθοριστικά στη νησιωτική αυτονομία των υποδομών και τη γαλάζια ανάπτυξη.

Γι ακόμα μια φορά η αποτελεσματική και ταχεία ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των νησιωτικών περιοχών και ειδικά των Κυκλάδων που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο

#ΜΑΖΙ κάνουμε καθημερινά, τη νησιωτικότητα, πράξη.»