Ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος και ο Χρήστος Καλογρίτσας ένοχος για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα. Την ενοχή του πρώην υπουργού επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα αποφάσισε ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο.

Οι 13 ανώτατοι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφαση τους για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και έκριναν ένοχο το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα, με αναγνώριση στον δεύτερο της συνδρομής του στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Πλήρως απαλλακτική ήταν για Νίκο Παππά η πρόταση της εισαγγελέως

Η πρόταση της εισαγγελέας Όλγας Σμυρλή υπήρξε πλήρως απαλλακτική για τον Νίκο Παππά επί της ενοχής τους για παράβαση καθήκοντος και συνεργεία στο ίδιο αδίκημα για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Η Όλγα Σμυρλή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Παππάς δεν έκανε καμία παρέμβαση που θα δημιουργούσε μεροληψία υπέρ κάποιου υποψηφίου ή συγκεκριμένα της εταιρείας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Αυτές είναι οι ποινές που πρότεινε ο εισαγγελέας

Ποινή φυλάκισης ενός έτους πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας για τον Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου

Απόφαση για επιβολή ποινής 2 ετών στον Νίκο Πάππα και στο Χρήστο Καλογρίτσα 100 ημερησίων μονάδων

Σε δυο χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Νίκο Παππά το Ειδικό Δικαστήριο, ενώ επέβαλλε χρηματική ποινή στον Χρήστο Καλογρίτσα Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστήριου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».