Προβληματισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για αξιωματικό της ΕΛ. ΑΣ.  ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει την… προστασία του πρώην διοικητή της Ίου που συνελήφθη για χρηματισμό, άλλα και τις αποκαλύψεις που τον θέλουν να «λύνει και να δένει» στο σώμα, σε σημείο που να έχει παίξει ρόλο ακόμη και στην απομάκρυνση του τέως αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα.

Σύμφωνα με το Law & Order oι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει ενόχληση στο Μαξίμου, αφού αυτλην την περίοδο ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ρίξει το βάρος των ενεργειών του στην βελτίωση σε όλους τους τομείς που αφορούν την κοινωνία και την καθημερινότητα του πολίτη.

Παράλληλα παρά τις εξαγγελίες για επιστροφή 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη επισήμων, στις περιπολίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μετακινήσεις. Αντιθέτως, όπως λένε οι «κακές γλώσσες», αυτές δεν προχωρούν καθώς οι ίδιοι οι αξιωματικοί, οι πολιτικοί, αλλά και οι επιχειρηματίες, προσπαθούν να διατηρήσουν την ισχύουσα, απαράδεκτη κατάσταση.

Στο Μαξίμου φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί και αναμένονται αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις. Ουδείς μοιάζει να βρίσκεται στο απυρόβλητο ακόμη και άτομα, αξιωματικοί του σώματός, που μέχρι πρότινος είχαν ή έχουν ακόμη, πρόσβαση στο Μαξίμου.