Με 270 ψήφους επανεξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας Πρόεδρος της Βουλής. Την υποψηφιότητα του κ. Τασούλα στήριξαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Από την διαδικασία έλλειπαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς δεν έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε για να βραβευτεί από το Χάρβαρντ, ο κ. Οθωνας Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) που επίσης λείπει στις ΗΠΑ, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν (ΣΥΡΙΖΑ).

Με επιστολική ψήφο δήλωσαν την υποστήριξή τους στον κ. Τασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η κυρία Ολγα Γεροβασίλη και οι κ.κ. Μπουρχαν Μπαράν και Σωκράτης Βαρδάκης. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας βρισκόταν την ώρα της ψηφοφορίας στην κηδεία της Τζινας Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη εκλογή του κ. Τασούλα το 2019 είχε γίνει με 283 θετικές ψήφους.

«Αφού εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες στο σώμα για την γενναιόδωρη επανεκλογή μου και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόταση της υποψηφιότητάς μου, επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και στον λαό των Ιωαννίνων που για 10η συνεχόμενη φορά με όρισε εκπρόσωπό του στο βουλευτήριο», είπε από το προεδρείο της Βουλής ο Κώστας Τασούλας μετά την επανεκλογή του.

«Θα υπηρετήσω την προετοιμασία της Βουλής για την επόμενη που θα ανταποκριθεί στη λαϊκή βούληση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η επόμενη Βουλή θα είναι γόνιμη, καρπερή, δημιουργική. Από σήμερα κατανοούμε όλοι ότι το φευγαλέο της ζωής της Βουλής, δεν μειώνει τη σημασία της εκλογής σας. Ευχαριστίες σε όλους και καλή μάχη στην προεκλογική περίοδο», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Τασούλας.