Το πρωί της Παρασκευής, στις 10:30, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

«Θα δείτε εκπλήξεις, αλλά όχι στη λογική των celebrities, όπως συνηθίζεται να βλέπετε τα τελευταία χρόνια, αλλά και με κακά αποτελέσματα εξαιτίας αυτού του κριτηρίου. Είναι επιλογές που θα εκπλήξουν ευχάριστα, πρόσωπα χαμηλού προφίλ, με την έννοια ότι δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστοί, ωστόσο είναι επιλογές ουσίας. Με σημαντική παρουσία γυναικών και νέων. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να μπουν στην πολιτική περισσότερες γυναίκες από όλα τα επαγγελματικά πεδία» δήλωσε σχετικά με την επικείμενη παρουσίαση του ψηφοδελτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος στο Κανάλι 1 της Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 15minutes.gr σε εκλόγιμες θέσεις θα είναι τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες. Οπότε πέρα από τον Θοδωρο Σκυλακάκη και τον Χρήστο Στυλιανίδη, ακούγονται και τα ονόματα της ΓΓ του υπ. Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Γιώργου Σταμάτη, Γενικού Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, της Μαρίας Ευθυμία, ιστορικού.

Επίσης σε μη εκλόγιμες θέσεις ακούγονται οι Σπύρος Καρανικόλας από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σηματοδοτεί τη διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά , η Πορφυρένια Κανελλοπούλου από την ΟΝΝΕΔ, ενώ στην τιμητική 15η θέση θα είναι ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.