Εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ενώ απορρίφθηκαν και πάλι ομόφωνα, οι προσφυγές του Ηλία Κασιδιάρη και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους.

Ακόμη, απορρίφθηκε η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου - Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Αναλυτικότερα, έγινε δεκτή η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου που είχε ιδρύσει το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ. Η προσφυγή έγινε δεκτή, καθώς υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου από το κόμμα που έχει ίδρυση αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από το οποίο διαγράφηκε η κυρία Λατινοπούλου.

Ακόμη απορρίφθηκε η προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη ιδρυτή του κόμματος Έλληνες σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη Μιχάκη.

Επίσης, απορρίφθηκε η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου - Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Μέσα στις επόμενες μέρες οι αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη.