Mε αφορμή τα δύο τραγικά δυστυχήματα με πατίνι σε Πάρο και Μύκονο η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, υπενθυμίζει τους βασικούς κανόνες χρήσης αυτών των μέσων μετακίνησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση "τα Ε.Π.Η.Ο. (ηλεκτρικό πατίνι, e-scateboard, hoverbord ή segway) έχουν μπει στην καθημερινότητα μας ως νέα μέσα μετακίνησης και η χρήση τους πλαισιώνεται από νομοθεσία.

Δείτε το πληροφοριακό υλικό που αφορά στους βασικότερους κανόνες οδικής κυκλοφορίας των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.).

Μετά τη δημοσίευση του νόμου 4784/2021 (ΦΕΚ 40/Α’) «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα-Μικροκινητικότητα-Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες διατάξεις», με το Μέρος Β του οποίου ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα οχήματα μικροκινητικότητας παρατίθεται ενημερωτικό έντυπο υλικό που αφορά στους βασικότερους κανόνες οδικής κυκλοφορίας των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.) και των ποδηλάτων.

- ΠΟΔΗΛΑΤΑ

- Ε.Π.Η.Ο