Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο Έλληνες αγνοούμενους στην Αντιόχεια ύστερα από την τιτάνια μάχη που έδωσαν οι διασώστες.

Υπενθυμίζεται ότι αναζητείτο επί σειρά ημερών, κάτω από το συντρίμμια, το ζευγάρι των Ελλήνων που έμενε στην Τουρκία.

Χθές το βράδυ, μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες, ενώ κατ’ εξαίρεση η ελληνική ΕΜΑΚ έκανε σήμερα αίτημα για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο και πήρε το «πράσινο» φως.

«Σήμερα το πρωί έγινε κατ' εξαίρεση αίτημα από την ελληνική αποστολή να μας επιτρέψουν να κάνει απεγκλωβισμό σε αυτό το κτίριο, ένα εξαώροφο κτίριο που κάθε όροφος έχει δύο διαμερίσματα. Δόθηκε το πράσινο φως και η ελληνική αποστολή αναχώρησε προς το σημείο, στο κεντρικό μέρος του Χατάι, με ενισχυμένη δύναμη», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε πει ότι «για εμάς, το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης»  δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος,

Ο ανιψιός των αγνοουμένων, Μπασέλ Μενουνέ, έκανε έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες στην πολυκατοικία που διέμεναν οι συγγενείς του, ενώ έκανε γνωστό πως από τα συντρίμμια του σπιτιού τους, χθες ανασύρθηκε άνδρας ζωντανός.