Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε τη Σύρο την Πέμπτη 11/5.

Καταρχήν μαζί με τη συνυποψήφια του Θαλλελαία Καραμολέγκου και το μέλος της Ν.Ε. Αναστασία Αργυροπούλου, περιόδευσαν στην υπηρεσία του Τελωνείου και του Γενικού Χημείου, όπου μοίρασαν προεκλογικό υλικό και συνομίλησαν με τους υπαλλήλους.

Στη συνέχεια μαζί και με τους συνυποψήφιους του Ειρήνη Βλαστάρη, Θαλλελαία Καραμολέγκου, Γιώργο Μαραγκό και Μαρία Χανιώτη, καθώς και το συντονιστή της Ο.Μ. Κώστα Βασιλάκη, μετέβησαν στο νοσοκομείο, όπου συναντήθηκαν διαδοχικά με τους εκπροσώπους των γιατρών Γιάννη Γαβριήλ και Γιάννη Χατζηγεωργίου και αμέσως μετά με το δ.σ. του σωματείου εργαζομένων με επικεφαλής την πρόεδρο Κατερίνα Καλογεράκη.

Στις συναντήσεις αυτές τονίστηκε για μια ακόμα φορά η πορεία απαξίωσης του νοσοκομείου, που παρά τις κινητοποιήσεις, τις διαμαρτυρίες, τα συνεχή υπομνήματα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Η υποστελέχωση παραμένει κι οξύνεται με τις συνταξιοδοτήσεις των γιατρών, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν αρκεί για να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, ενώ η διοικητική υπηρεσία έχει καταρρεύσει. Από την πλευρά μας επαναλάβαμε ότι θα συνεχίσουμε τη στήριξη μας για την πλήρη αναβάθμιση του νοσοκομείου της Σύρου, που άλλωστε είναι και νομαρχιακό και αναδείξαμε τις προτάσεις και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την Υγεία, το νέο ΕΣΥ, με έμφαση και στις προτάσεις μας για τα νησιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων μας, όπου στους 5 συνυποψήφιους προστέθηκε και ο Βασίλης Γλέζος.