Συνεχίζοντας τις επισκέψεις και περιοδείες του στα νησιά ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε διαδοχικά από Κυριακή απόγευμα 14/5 έως και την Τετάρτη πρωΐ 17/5 την Κύθνο, την Κέα και την Κίμωλο.

Στην Κύθνο και στον απόηχο των εγκαινίων του αρχαιολογικού μουσείου αλλά και των διαμαρτυριών του κόσμου στο λιμάνι απέναντι στην υπουργό κ. Μενδώνη για τα θέματα της υγείας και της ακτοπλοΐας, περιόδευσε στη Δρυοπίδα, ενώ αργότερα μαζί με την συνυποψήφια του Ειρήνη Βλαστάρη στη Χώρα.

Τα δύο βασικά προβλήματα για τα οποία η Κύθνος βρίσκεται σε αναβρασμό, εκτός και από την ανάγκη ύπαρξης εξεταστικού κέντρου για τους μαθητές που δίνουν για εισαγωγή στα ΑΕΙ και που αντιμετωπίστηκε πυροσβεστικά, είναι το θέμα της υγείας, όπου στο Π.Π.Ι. εδώ και 5 χρόνια δεν υπάρχει παθολόγος ούτε άλλος ειδικευμένος γιατρός παρά μόνο οι αγροτικοί, ενώ στο θέμα της ακτοπλοΐας η Κύθνος, δύο βήματα από την Αττική συνδέεται με τον Πειραιά μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και παράλληλα η σύνδεση της με το Λαύριο δεν διασφαλίζει ούτε τη σταθερή σύνδεση με την Κέα, ενώ φυσικά δεν εξυπηρετείται ούτε από ταχύπλοο.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μεγάλη αναταραχή ανάμεσα στους τουριστικούς επιχειρηματίες, που βλέπουν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε από τους επισκέπτες των άλλων δυτικών Κυκλάδων.