Ξεκινώντας την επίσκεψη του από το λιμάνι του Γαυρίου, συναντήθηκε καταρχήν με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., με τους οποίους συζήτησαν γενικά και τοπικά θέματα. Ανάμεσα τους το θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, με την επιδίωξη εγκατάστασης μονάδας σκυροδέματος στον κάμπο του Γαυρίου πολύ κοντά στον οικισμό, κάτι που θα δημιουργήσει εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό αλλά και στην διαφαινόμενη επέκταση του οικισμού. Στη συνέχεια περιόδευσε  στα καταστήματα της παραλίας, όπου μοιράζοντας και το τοπικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κυκλάδων, αντιμετωπίσαμε μια πολύ θετική ανταπόκριση.

Μετά το Γαύριο, επισκέφθηκε το Μπατσί, όπου συνατήθηκε στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας με την πρόεδρο Άννα Βολίκα. Στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ύδρευσης και των γεωτρήσεων που ήδη βγάζουν υφάλμυρο νερό, καθώς και της πολύ κακής κατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου. Επίσης στηλιτεύτηκε η κατάργηση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, για τη δυνατότητα συγκρότησης ψηφοδελτίων στις δημοτικές κοινότητες, έξω από του δημοτικούς συνδυασμούς των υποψηφίων δημάρχων, κάτι που αποθαρρύνει τη συμμετοχή νέων ανθρώπων από την ενεργή ενασχόληση τους με τα τοπικά ζητήματα.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε στο δημοτικό θέατρο της Χώρας Άνδρου με πολιτιστικούς φορείς και πολίτες, όπου συζητήθηκαν ζητήματα με επίκεντρο τον πολιτισμό αλλά και γενικότερα ζητήματα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Όρμο Κορθίου, όπου μίλησε στο πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Γλυνός». Στην εκδήλωση αυτή αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη πολιτικής αλλαγής και κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές της 21ης Μάη να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ, που οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες, διαλύει το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία, απαξιώνει το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τις πολιτικές Νησιωτικότητας, συνεχίζει το αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο που χρεοκόπησε τη Χώρα.

Την επόμενη μέρα το πρωΐ της Τρίτης περιόδευσε στον Όρμο Κορθίου, στη συνέχεια στη Χώρα, στο Κέντρο Υγείας και στον κεντρικό δρόμο, ενώ τέλος πριν την αναχώρηση του, συναντήθηκε στο Γαύριο με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νίκο Χέλμη, όπου τέθηκε πάλι στο επίκεντρο, το θέμα της αποτροπής εγκατάστασης μονάδας σκυροδέματος στην περιοχή.